Hoe is jouw lichaam samengesteld?

BI(v)A analyse

Bepalen hoe je lichaam is samengesteld, gebeurt met een wetenschappelijk gevalideerde BI(v)A-analyse (Bio-elektrische Impedantie  (vector) Analyse) met de fasegevoelige BIA 101.

Dit is een medisch gevalideerde meting , die eenvoudig uit te voeren is. De meting wordt al liggend uitgevoerd, omdat het vochtgehalte van je hele lichaam belangrijk en bepalend is.

Op (rechter)hand en (rechter)voet worden 4 electroden aangebracht. Via 2 electroden wordt een niet voelbare stroom door het lichaam gestuurd. De 2 andere electroden meten de wijzigingen in deze elektrische stroom.

Zo wordt de weerstand van je lichaam bepaald.  Weerstand (impedantie) is eigenlijk de mate waarin de elektriciteit door je lichaam stroomt of door je lichaamsweefsels gestopt wordt. Als reactie  zullen de lichaamscellen, deze stroom even opslaan, vooraleer weer verder te laten stromen. Deze reactie geeft een maat aan van de hoeveelheid en de kwaliteit van je lichaamscellen.

Uitgebreide analyse

De Equilibre3-Bodygram® software zet via medisch gevalideerde formules, de gemeten waarden om in een uitgebreide analyse van je lichaamssamenstelling.

Dankzij de exclusieve BIAGRAM® en BIAVECTOR® evalueert de Equilibre3 mentor in één oogopslag of je lichaam te weinig, te veel of voldoende vocht bevat en hoe dit in je lichaam verdeeld is. Deze informatie zal er dus voor zorgen dat

 • je bio-actieve celmassa,
 • je vetmassa en
 • je basisenergiebehoefte correct kunnen geëvalueerd worden.

Je totale lichaamsgewicht kan als het ware onderverdeeld worden in 3 compartimenten: vetmassa, extra-cellulaire massa en bio-actieve celmassa. Elk van deze compartimenten bevat in meer of mindere mate water. Evenwichtig vermageren betekent dat je bio-actieve celmassa behouden wordt of toeneemt en je vetmassa afneemt. Heel concreet wil dit zeggen dat je één kg vetweefsel verliest, als je minstens 7000 kcal meer verbruikt dan dat je opneemt. Slaag je er bijvoorbeeld in om elke dag 500 kcal meer te verbruiken, dan dat je eet en drinkt en dus opneemt, ben je na 14 dagen ongeveer 1 kg vetweefsel kwijt.

Hoe vaak wordt er gemeten?

Je lichaamssamenstelling wordt voor de start, maar ook tijdens het volgen van je EQ3 Programma regelmatig gemeten en geëvalueerd. Het is een uitstekende manier om te zien hoe je lichaam op al je inspanningen reageert. En een uitstekende rode draad om je schema zo maximaal mogelijk te personaliseren.

Enkele tips voor het meten:

 • Maak je afspraak steeds rond het zelfde uur.
 • Idealiter ben je 4 tot 5 uur voor de meting nuchter.
 • Beperk de hoeveelheid drank, de laatste 2 uur voor je meting.
 • Vermijd alcohol, 12 tot 24 uur voor de meting.
 • Vermijd sauna bezoek vanaf 24 uur voor de meting.
 • Gebruik geen bodylotion op je hand en voet.
 • Beperk je hoeveelheid juwelen.
 • Draag vergelijkbare kledij.

Zo hou je met het EQ3 Programma het verschil in lichaamssamenstelling in de gaten om verantwoord te vermageren. Focus op het verschil.

Zoek deskundige hulp in jouw buurt