Zoeken

0

BI(v)A analyse

Bepalen hoe je lichaam is samengesteld, gebeurt met een wetenschappelijk gevalideerde BI(v)A-analyse (Bio-elektrische Impedantie  (vector) Analyse) met de fasegevoelige BIA 101.

Dit is een medisch gevalideerde meting , die eenvoudig uit te voeren is. De meting wordt al liggend uitgevoerd. Zo heeft de kracht van je lichaam  het minste invloed op de meting. Daarnaast is vocht in je lichaam  heel bepalend voor deze meting, als je ligt wordt dit het beste verdeeld.  

Op (rechter)hand en (rechter)voet worden 4 electroden aangebracht. Via 2 electroden wordt een niet voelbare stroom door het lichaam gestuurd. De 2 andere electroden meten de wijzigingen in deze elektrische stroom.

Zo wordt de weerstand van je lichaam bepaald.  Weerstand (impedantie) is eigenlijk de mate waarin de elektriciteit door je lichaam stroomt of door je lichaamsweefsels gestopt wordt. Als reactie  zullen de lichaamscellen, deze stroom even opslaan, vooraleer weer verder te laten stromen. Deze reactie geeft een maat aan van de hoeveelheid en de kwaliteit van je lichaamscellen.

Hoe vaak wordt er gemeten?

Je lichaamssamenstelling wordt voor aanvang en  ook tijdens het volgen van je EQ3 traject regelmatig gemeten en geëvalueerd. Het is een uitstekende manier om te zien hoe je lichaam op al je inspanningen reageert. De ideale rode draad om je schema zo maximaal mogelijk te personaliseren.

Enkele tips voor het meten:

  • Maak je afspraak steeds rond het zelfde uur.
  • Idealiter ben je 4 tot 5 uur voor de meting nuchter.
  • Beperk de hoeveelheid drank, de laatste 2 uur voor je meting.
  • Vermijd alcohol, 12 tot 24 uur voor de meting.
  • Vermijd sauna bezoek vanaf 24 uur voor de meting.
  • Gebruik geen bodylotion op je hand en voet.
  • Beperk je hoeveelheid juwelen.
  • Draag vergelijkbare kledij.

Zo hou je met het EQ3 traject het verschil in lichaamssamenstelling in de gaten om verantwoord te vermageren. Focus op het verschil.

Vind een EQ3 mentor in je buurt en laat je lichaamssamenstelling in kaart brengen

Meer dan 80 EQ3 mentoren. Wie vind je bij jou in de buurt?
Back To Top