Chili sin carne (op basis van conserven)
Type gerecht:
hoofdgerecht
Bereidingstijd:
10 - 20 min
Kcal pp:
< 250Aantal personen:
4Soort:
vegetarisch
EQ3valenten:
2
Ingrediënten:
Groenten & fruitGepelde tomaat in blokjes (of heel) 400 g
• Groot blikje tomatenpuree 140 g
• Wortels (uitgelekt +/- 220 g)
• Rode bonen (uitgelekt +/- 250 g)
• Mais (uitgelekt +/- 285 g)
• Gegrilde paprika (uitgelekt +/- 200 g)
• Kruiden: lookpoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, peper, zout
Bereidingswijze:
- Doe de gepelde tomaten samen met de tomaten puree in een pot en verwarm.
- Breng de saus op smaak met lookpoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, peper en zout.
- Voeg daarna de uitgelekte groenten conserven toe en laat het geheel een 5 tal minuten koken.
Heerlijk bij (volkoren) rijst, (volkoren) brood of zelfs aardappelen natuur.
Allergenen:
- peulvruchten