Zoeken

0

Barbara Janssens

EQ3 biedt controle en de zekerheid dat je lichaam alle vitaminen en bouwstoffen krijgt die het nodig heeft.
Gewichtsverlies: 
20 kg
Leeftijd: 
52 jaar
Startgewicht: 
102.6 kg
Eindgewicht: 
82.5 kg
Tijdsbestek: 
18 maanden

Mijn zwangerschapskilo’s wilden niet wijken en elk jaar kwam ik 1 à 2 kilo’s extra aan! Vier jaar geleden gaf mijn weegschaal 102,6 kg aan! Tijd dus om in te grijpen, maar hoe? Toen ik via een vriendin - die iedere middag een chocolade reep at en toch vermagerde - in contact kwam met EQ3, is mijn nieuw leven gestart. Mijn mentor legde alles stapsgewijs uit en moedigde me aan. Dankzij 2 vervangmaaltijden/dag en 1 zelfsamengestelde evenwichtige maaltijd kwam de controle over mijn gewicht terug. Dit dieet werkte dus en gaf me vertrouwen om voort te gaan! Mijn doelstelling was in eerste instantie 5 kilo vermageren. 18 maanden later woog ik 20 kilo minder!

Ondertussen zijn we 4,5 jaar verder en blijft mijn gewicht stabiel. Ik gebruik nog steeds 1 vervangmaaltijd/dag.

Dankzij EQ3 kreeg ik terug controle over mijn lichaamsgewicht. Voor mij biedt dit dieetprogramma verschillende voordelen:

  1. Controle en zekerheid dat deze methode je lichaam alle vitaminen en bouwstoffen geeft die het nodig heeft. In een periode dat er weer even moet worden ingegrepen (na bv. een drukke sociale agenda of feestdagen) kan ik de extra's compenseren door weer even 2 vervangmaaltijden/dag te gebruiken.
  2. Voor mensen met een carrière of voor al diegene die weinig tijd hebben, is het een zeer eenvoudig systeem. Geen slaatjes maken of grootse boodschappen doen, geen ingrediënten afwegen,… gewoon een EQ3 reep of een andere lekkere en complete EQ3 vervangmaaltijd! De maaltijden kunnen ook overal genuttigd worden, zelfs tussen vergaderingen door of in de wagen.
  3. De honger knaagt veel minder in vergelijking met andere kcalorie beperkende diëten.

Als je (zoals ik doe) elke middag een browniereep eet, mogen alle pralines ter wereld voorbij komen! Er is niet "die onweerstaanbare drang" om er eentje te nemen, want mijn EQ3 Browniereep doorstaat de vergelijking met elke praline!

Ik probeer gezond te bewegen door wat vaker te wandelen en mijn auto iets verder te parkeren als ik een afspraak heb. Ik sta rechtop in de tram en de metro en ik neem al eens meer de trap. In een fitnesszaal of als jogger zul je mij echter niet betrappen! Mijn gewichtsverlies heeft dan ook niets te maken met extra veel bewegen of sporten, maar zuiver met wat ik in mijn mond stop. Voor mij is dit essentieel. Wanneer je gewichtsverlies alles te maken heeft met sporten, kan je uiteraard ook meer eten. Eén van mijn vriendinnen - die een beetje dezelfde problematiek heeft als ik - sport zeer veel om op gewicht te blijven. Toen zij haar voet brak en moest rusten, leverde haar dit 10 kilo extra op in 12 weken.

Dankzij het EQ3 Programma heb ik geleerd om anders te eten. In de week gebruik ik dagelijks één EQ3 Vervangmaaltijden en eet ik verder beperkt. Eten is dan eerder een middel om mijn honger te stillen en ik maak me bewust van elke kruimel die in mijn mond verdwijnt. In mijn vrije tijd of in het weekend is het anders: dan eet ik normale porties en kan ik genieten van extra's. Ik heb immers geleerd om achteraf, dankzij mijn Mentor en EQ3, deze extra's te compenseren. Het schuldgevoel na zo'n extraatje is nooit ver weg en ik sta nog altijd tweemaal per dag op de weegschaal (dit zal mijn mentor niet graag horen...:-). Controle is voor mij een toverwoord.      

(Foto en naam zijn fictief, aangezien deze EQ3 deelnemer verkoos anoniem te blijven)

Back To Top