Zoeken

0

Ester Verschuur

Tot nu toe valt het nog altijd reuze mee. Het is niet dat we ons opsluiten. Wij gaan nog steeds naar feestjes.
Gewichtsverlies: 
9.3 kg
Leeftijd: 
39 jaar
Startgewicht: 
80.7 kg
Eindgewicht: 
71.4 kg
Tijdsbestek: 
4 maanden

Ik doe dit samen met mijn vriend. Hij had een arbeidsongeval en was in 4 weken tijd 6 kilo bij gekomen. Ook ik ging jaarlijks een paar kilo's omhoog maar nooit naar beneden. Het was al enkele jaren dat het ter sprake kwam dat we eens beter naar een diëtiste zouden gaan?

Dit was een goede periode om te starten.

Bij mijn eerste controle was ik zeer blij met het gewichtsverlies. Dit werkte heel motiverend om verder te doen zoals we bezig waren.

Bij mijn tweede controle had ik al een voorgevoel dat het gewichtsverlies niet zo groot ging zijn en dit bleek dan ook wel. Ik was hierdoor toch wat ontgoocheld, en dacht dat het afvallen nu niet meer zo vlot ging gaan. Maar mijn diëtiste was toch tevreden en motiveerde mij om de moed erin te houden. Bij mijn derde controle was het gewichtsverlies terug wat groter. Tot nu toe valt het nog altijd reuze mee. Het is niet dat we ons opsluiten. Wij gaan nog steeds naar feestjes.

Ik ben ondertussen een tijdje bezig en ben van plan voortaan 's ochtends boterhamen te eten in plaats van een vervangmaaltijd. Een reep blijft wel handig als ik weinig tijd heb. Mijn favorieten zijn de EQ3 focus salty caramel of de EQ3 fit brownie. ‘s Middags drink ik nog de EQ3 fit chocola met magere yoghurt. Gezien ik niet zo graag melk lust een lekkere variant.

Diëtiste Joke Dancet is onze rots in de branding. Ze luistert naar ons en probeert ons te sturen in één goede richting. Ze past onze porties aan en geeft recepten mee.

We krijgen van haar ook steeds goede tips i.v.m. koken. Onlangs had ik zin in macaroni met kaas en hesp, maar die kaassaus? Joke heeft ons dan een alternatief voor kaassaus leren kennen. Achteraf vroeg ze welke groenten we er bij gegeten hadden. Helaas had ik daar niet bij stil gestaan. Het zijn kleine details, maar ze kunnen wel het verschil maken.

(Foto en naam is fictief, aangezien deze EQ3 deelnemer verkoos om anoniem te getuigen)

Back To Top