Zoeken

0

Frank De Rechter

Ik ben absoluut tevreden met mijn nieuwe ik, voorheen was mijn nachtrust ondermaats, elke inspanning was mij teveel, vertoonde ik allerhande medische klachten, deze zijn nu allemaal van de baan geveegd.
Gewichtsverlies: 
20 kg
Leeftijd: 
52 jaar
Startgewicht: 
107 kg
Eindgewicht: 
88 kg
Tijdsbestek: 
3 maanden

FRANK DE RECHTER, 52 jaar, gehuwd, twee zonen en twee kleinzonen.  Sterke gedrevenheid op sportief – en beroepsmatig vlak, gezinsmens en liefde voor de natuur.

Ik ben absoluut tevreden met mijn nieuwe ik, voorheen was mijn nachtrust ondermaats, elke inspanning was mij teveel, vertoonde ik allerhande medische klachten, deze zijn nu allemaal van de baan geveegd. Mijn directe omgeving reageert positief, maar doch soms wel een beetje ongerust, mits 20 kg verlies veel mensen doet denken aan ziekte, maar wat voor mij vooral belangrijk is in héél het EQ3 verhaal is dat IK mij goed voel nu, dat ik over enorm veel energie beschik en dat nu uit eten gaan een moment is van voluit genieten. Nu is elke gezonde avondmaaltijd een feestmaaltijd.

Ten gevolge van gezondheidsproblemen met het kniegewricht, was het raadzaam mijn dagelijkse loopgewoonten op te bergen.  Dit had zowel op fysiek- als op mentaal- vlak een grote impact op mijn verdere dagelijkse leefgewoonten. De gewoonte bestond erin om dagelijks, na mijn werkdag, het werk- woon- traject al lopend af te leggen, ongeveer 8 km. Het niet meer mogen uitoefenen van de loopsport, zorgde ervoor dat ik na het beëindigen van een lange werkdag, en na het thuis komen, geen kracht en zin vond om nog een andere sportinspanning uit te voeren, ik belandde in het knus-zetel-tv-drank- en eet-traject, met als gevolg een enorme gewichtstoename.

Verschillende keren heb ik initiatief genomen om dit overgewicht te verliezen, mijden van zoetigheden, minder eten, raadplegen van een professionele diëtiste, welke dan een  programma opstelde met gewone en gezonde voeding, niks van alles gaf mij enig resultaat bovendien bleef ik elke dag achter met een enorm hongergevoel zodanig dat dit niet meer haalbaar was.

Tot ik op een gegeven moment bij onze huisdokter dr. De Somviele, waar ook diëtiste en EQ3 mentor Florien De Vos zit, in de wachtzaal zat en een affiche zag hangen over EQ3.  Mijn interesse werd opgewekt, en na bevraging bij hem hierover, werd een eerste afspraak gemaakt. 

Deze afspraak is dan uiteindelijk uitgemond in het starten van het EQ3-dieet, namelijk op 19 maart 2018.

Begingewicht was 107 kg, streefgewicht op het startmoment was 96 kg, geplande tijdspanne bedroeg 2 maanden mits ik een sportieve uitdaging had, namelijk een fietstocht in de Vogezen van 177 km.

Ter voorbereiding op mijn nieuw maaltijdplan, ben ik gestart met 2 dagen volledige vervanging door EQ3 start  en water, dit was nodig om mijn lichaam te ontwennen. Deze procedure gaf mij reeds opmerkelijk resultaat qua gewichtsverlies, dus de kop was er voor mij af, zoals het spreekwoord zegt.
Na die 2 bewuste dagen schakelde ik over op een intensief schema, bestaande uit alleen EQ3 variaties, water en kleine hoeveelheid koffie.  Aangezien ik zo goed als alle producten uit het EQ3 gamma lekker vind, was het volhouden van dit intensieve schema totaal geen probleem. Ik had totaal geen hongergevoel, keek telkens uit naar mijn volgende maaltijd, de energie nam toe en de weegschaal toonde positief resultaat.  Mits dit schema mij geen inspanning kostte, besloot ik in overleg met dr. De Somviele en de diëtiste om dit schema aan te houden tot mijn doel was bereikt.  Eén maand na startdatum was eigenlijk het streefgewicht reeds bereikt.  Maar door de sportieve uitdaging in het vooruitzicht en omdat het nieuwe maaltijdplan mij heel goed beviel heb ik mijn streefgewicht verlegd naar 88 kg.  Twee weken voor de fietsrit werd het intensieve schema aangepast in functie van de af te leggen inspanning, met name gericht tot het energieverbruik en de vetverbranding.  Op 18 mei 2018 toonde de weegschaal 89 kg en na de fietsrit behaalde ik 88 kg.  Mijn streefgewicht is tot op heden nog steeds behouden, EQ3 producten maken nog steeds deel uit van mijn dagelijkse voeding, elke dag eet ik nog twee EQ3 producten, gecombineerd met twee gewone gezonde maaltijden, de EQ3 recepten op de website zijn een perfect hulpmiddel om gezonde maaltijden te bereiden.  

Back To Top