Zoeken

0

Sophie Vermeulen

Het zit in mijn genen. Ik heb een zwaar gebeente. Ik eet immers niet verkeerd of te veel.
Gewichtsverlies: 
28 kg
Leeftijd: 
49 jaar
Tijdsbestek: 
10 maanden

Jarenlang suste ik mezelf met dit soort van excuses, want alle diëten die ik probeerde mislukten. Niemand zag dat ik een paar kilo was vermagerd, omdat mijn overgewicht gewoonweg té groot was. Dus telkens opnieuw herviel ik. De echte reden was echter dat ik niet volhield!

Ik zag mijn gewicht met mondjes maat de lucht in gaan, maar verdoezelde alles. Het enige wat mij telkens confronteerde was de steeds groter wordende kledingmaat. Ik voelde me absoluut niet meer vrouwelijk en had op den duur enkel nog jeansbroeken en grote hemden erover aan. Ik probeerde er wel goed uit te zien, maar achteraf bekeken, was dat niet het geval.

De laatste jaren stond ik op bijna geen enkele foto meer. Op alle reisfoto’s en foto’s van feestjes ontbrak ik! Ik nam de foto’s liever zelf in plaats van er op te staan. Ook bewegen werd lastiger: ik was heel vlug buiten adem, wilde zoveel mogelijk stil zitten, mijn knieën en onderrug deden pijn bij de kleinste wandeling. Bovendien kreeg ik van de dokter medicatie tegen een stilaan hoger wordende bloeddruk. Ik was nog maar 48 jaar en kreeg allerhande kwaaltjes en problemen… dit kon zo niet verder!

 

 

Back To Top