Zoeken

0

"Er ging twee kilogram per week af!"

In tien weken tijd verloor Ward Vergote, de burgemeester van Moorslede, maar liefst negentien kilogram.

Hij vermagerde meer dan zijn twee collega's, die ook deelnamen aan de burgemeesterschallenge. Bart Tommelein van Oostende is veertien kilogram kwijt. Bert Maertens van Izegem weegt zeven kilogram minder.

Ward Vergote van Moorslede heeft zich drie maanden lang in het zweet gewerkt. “Ik sta om de drie dagen op de loopband en ik drink bijna geen alcohol meer. Soms als uitzondering drink ik eens een glaasje wijn. Mijn doel was om twintig kilogram te verliezen, maar vooral terug in mijn koerstenue te geraken. Dat is gelukt. Ik ben negentien kilo kwijt en zal binnenkort opnieuw gaan fietsen met de "Daiseltrappers" van Dadizele. Ik ben er al vijftien jaar lid, maar heb steeds forfait moeten geven omdat ik te zwaar was. Dat is verleden tijd.”

(Red: zie ook de Facebook pagina van Ward. Hij geeft hier zelf kooktips: hoe bereid je een EQ3 pannenkoek)

Hieloperatie

Voor de burgemeester van Oostende, Bart Tommelein, was het niet mogelijk om te sporten door een hieloperatie. Hij koos resoluut voor een gezondere levensstijl.

“Ik drink meer water dan voorheen en koolhydraten laat ik links liggen. Dat wil zeggen: geen spaghetti en geen brood. Ik ben een liefhebber van zware bieren, maar daar zeg ik nu ook neen tegen. Het is een kwestie van discipline en karakter. Je ziet het, dat werkt. Ik heb mijn doel behaald. De prestatie van Ward is toch wel ongezien. In combinatie met beweging verlies je nog een pak meer kilo’s. Hoedje af!”

Kaas- en wijnavond

In Izegem combineert burgemeester Bert Maertens sport met een voedingsschema. “Ik leid een onregelmatig leven. Ik eet ofwel te laat, te weinig of te ongezond. Veel tijd om te sporten is er ook niet. Deze burgemeesterschallenge kwam als geroepen. Je kan het geen echte strijd noemen, maar het werkt zeker en vast motiverend. Ondertussen vind je mij twee à drie keer per week op de looppiste. Maar met sporten alleen kom ik er absoluut niet. Ik krijg van mijn coach ook voedingstips, zo eet ik een pak gezonder. In combinatie met vervangmaaltijden was dit een succes. Ik ben maar liefst zeven kilo kwijt. Al hebben mijn vrienden mij de das omgedaan, de kaas- en wijnavond van de scouts zaterdag heeft het getal op de weegschaal doen stijgen. Ward is een terechte winnaar en ook Bart heeft zijn doel gehaald. Ik wil hen beiden feliciteren.”

Share this on: 
Back To Top