Zoeken

0
1. EQ3 maaltijdvervangers zijn volwaardig en gezond

Maaltijdvervangers bevatten weinig calorieën (max. 250 kcal/maaltijd) en verder alles wat een gezonde maaltijd ook bevat: eiwitten, goede vetten, koolhydraten, vitaminen (bv. vit B12), mineralen (vb. ijzer), spoorelementen en bij voorkeur ook vezels.

Welke voedingstoffen een maaltijdvervanger dient te bevatten is bovendien strikt gereglementeerd door de Europese en Belgische wetgeving

Elke EQ3 maaltijd bevat 1/3 van de voedingstoffen die je per dag nodig hebt. Maaltijdvervangers bevatten dus wel de voedingstoffen en niet de calorieën. Zoals het woord het zelf zegt, alles om 1 gewone maaltijd gezond te vervangen.

Wat met de kostprijs?
Voor gemiddeld € 3,00 heeft een klant een volwaardige, laag-calorische maaltijd. Een zeer verantwoorde keuze dus in het kader van een energiebeperkt dieet. 


Hieronder nemen we de EQ3 maaltijden verder onder de loep:

Eiwitten zijn erg belangrijk bij de EQ3 maaltijden:

 • Eiwitten verzadigen meer dan koolhydraten en vetten. Zo vermijd je honger en is de kans kleiner dat je zwicht voor verleidingen.
 • Naast de hoeveelheid eiwitten, zorgt ook de kwaliteit van de eiwitten in de EQ3 maaltijden voor een optimale opname in het lichaam.
 • Eiwitten zorgen er voor dat je spiermassa maximaal behouden blijft. Ze zijn de motor van je lichaam en houden je (nieuwe) gewicht op peil.

Een kleine portie koolhydraten

 • Hierdoor wordt de normale werking van de cellen niet verstoord en worden de eiwitten optimaal als bouwstof gebruikt voor het lichaam (denk maar aan de vernieuwing van bloedcellen, spiercellen, huidcellen …) en niet als dure brandstof.
 • Je bloedsuikerspiegel wordt echter onder controle gehouden waardoor je optimaal je vetreserves zal aanspreken.

Ook goede vetten zijn essentieel

 • Vetten zijn een belangrijk onderdeel van onze voeding. Vetzuren, de bouwstenen van vetten, zijn noodzakelijk voor een normaal functioneren van ons lichaam. Ze hebben belangrijke functies als brandstof, als bouwsteen in het membraan van de lichaamscellen en als voorloper van heel wat stoffen die instaan voor het goed functioneren van onze cellen en weefsels.
 • Vetzuren die het menselijk lichaam niet zelf kan aanmaken worden essentiële vetzuren genoemd. Die vetzuren moeten dus via de voeding worden ingenomen. Er zijn twee soorten essentiële vetzuren: alfalinoleenzuur (omega 3) en linolzuur (omega 6). Een goede verhouding tussen deze is belangrijk. Onze westerse voeding, die bijzonder rijk is aan plantaardige oliën en dierlijke vetten, levert veel omega 6- maar weinig omega 3-vetzuren aan.  De EQ3 vervangmaaltijden brengen deze essentiële vetzuren in een goede verhouding aan.

Heel wat EQ3 maaltijden zijn rijk aan vezels.

 • Voedingsvezels zorgen voor een goede spijsvertering stoelgang, een verzadigd gevoel na het eten en ze verminderen het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en darmkanker. Vooral de EQ3 repen brengen een mooie portie vezels aan.

30% ADH aan vitaminen, mineralen en spoorelementen per EQ3 maaltijd

 • Zowel vitaminen als mineralen zijn voedingsstoffen die je beslist nodig hebt om te kunnen functioneren. Denk maar aan het belang van vitamine B12 en ijzer voor de aanmaak van rode bloedcellen. Je lichaam kan ze niet zelf maken, of niet voldoende. Daarom moet je deze stoffen met je voeding binnenkrijgen. 
 • Ze zijn onmisbaar voor: de groei, een gezonde huid, een gezond gebit, een goede werking van hart en bloedvaten, gezonde weefsels, de vorming van hormonen, verhoging van de weerstand, herstel na ziekte…
 • Per dag is maar een kleine hoeveelheid vitamines en mineralen nodig, dit is de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH). Een vervangmaaltijd dient 30% van de ADH te bevatten.
 • Bovendien voegen ook nog o.a. molybdeen, chroom en choline toe waar mogelijk.
2. EQ3 maaltijdvervangers, anders dan een proteïnedieet

·EQ3 Vervangmaaltijden kunnen helpen bij het streven naar een gezond(er) en duurzaam gewicht én het behoud daarvan. Ze kunnen ook een handig alternatief zijn voor mensen met een drukke baan of druk sociaal leven. De mooi afgelijnde porties, met een beperkte aanvoer van calorieën, zorgen in de eerste plaats voor een gecontroleerde energieopname en een beperking van de insulinereactie. 

·Ze zijn verrijkt met vitamines, mineralen en spoorelementen en op die manier zorgen ze voor een optimale aanvoer van alle voedingsstoffen.  Er zijn geen bijkomende supplementen van vitamines, mineralen en spoorelementen vereist zijn.

Ze worden ingezet in schema’s onafhankelijk van strikte fases. Wel in functie van je profiel, je doel, je werksituatie en sociale leven, waarbij je alle maaltijden of gewoon af en toe 1 maaltijd vervangt.  Er wordt een stappenplan op basis van de schema’s opgesteld en de keuze voor EQ3 focus of EQ3 fit producten wordt bepaald.

In de EQ3 maaltijdvervangers is steeds een beperkte portie koolhydraten aanwezig. Hierdoor wordt de normale werking van de cellen niet verstoord en worden de eiwitten optimaal als bouwstof gebruikt voor het lichaam (denk maar aan de vernieuwing van bloedcellen, spiercellen, huidcellen …) en niet als dure brandstof. Je bloedsuikerspiegel wordt echter onder controle gehouden waardoor je optimaal je vetreserves zal aanspreken.

Is er toch een bijzonder moment waarop er wordt afgeweken van het schema? Dat is geen probleem. Je ben niet terug naar af of moet niet terug naar een vorige fase. Je neemt gewoon de draad weer op. Er kan ook steeds van het ene schema op het andere worden overgegaan. Schema’s kunnen ook gecombineerd worden. 

Er worden geen voedingsmiddelen verboden, wel wordt er gemotiveerd tot gezonde positieve keuzes.

3. Vervangmaaltijden zijn GEEN crashdieet

Het woord “crashdieet” stamt uit de jaren ’60. Toen zorgden enkele extreem lage caloriediëten (< 800 kcal/dag) die onvoldoende essentiële voedingsstoffen aanbrachten, naast snel gewichtsverlies voor serieuze neveneffecten en bijwerkingen. Snel gewichtsverlies ging gepaard met een roofbouw op het lichaam.

In het gerenommeerde tijdschrift “The New England Journal” werd dit reeds als een mythe ipv een feit geclassificeerd in 2013. Jammer genoeg blijft deze hardnekkige mythe nog steeds bestaan bij heel wat gezondheidswerkers (para)medici

Ondertussen is door diverse studies bewezen dat volwaardige maaltijdvervangers een optimale hoeveelheid voedingstoffen aanbrengen in een beperkte hoeveelheid calorieën. Zodat er wel efficiënt gewicht kan verloren worden zonder roofbouw te plegen op spieren en lichaamscellen.

Vaak is de aanbreng van eiwitten, essentiële vetzuren, vitamines mineralen en spoorelementen zelfs efficiënter dan bij een klassiek dieet.

4. Dankzij EQ3 maaltijdvervangers geen keuze- of portiestress

Wat eten we vanavond? Welke gezonde maaltijd ga ik klaarmaken ? Hoe stel ik een gezond ontbijt, lunch en avondmaaltijd samen ? Wat moet ik er allemaal voor aankopen?

·Bij velen triggert het op dieet gaan eerder het voortdurend moeten nadenken en kiezen voor de gezondste opties. En wordt er zowat constant aan eten gedacht. Het lijkt wel of je alleen nog maar aan eten kan denken.

Een dieet met maaltijdvervangers kan hierbij helpen: door 1 of meerdere maaltijden te vervangen heb ja al minstens 30% minder keuzestress. Je moet veel minder nadenken over wat en hoeveel je gaat eten. Je weet immers perfect wat de vervangmaaltijd aanbrengt.

Ervaar minder boodschappen-stress. Het is een beetje als een “food holiday”

5. EQ3 maaltijden zorgen voor een goede start
 • Want resultaat in de eerste weken is erg belangrijk voor je resultaat op lange termijn. Wat je de eerste weken afvalt blijkt een sterke voorspeller te zijn van je uiteindelijke resultaat.  
 • Voor een stuk omdat dit je motivatie en inzet weerspiegelt.
 • Omdat je het niet alleen aan je weegschaal zal merken maar ook spoedig aan je gezondheid (je bent minder kortademig als je de trap neemt, je voelt je minder opgeblazen, je slaapt beter…)
 • Gezondheidswinst en je beter in je vel voelen motiveert om verder te werken aan een gezonde- eet en leefstijl.
 • Er is aangetoond dat je met vervangmaaltijden sneller gewicht verliest dan met een klassiek caloriebeperkt dieet.
 • EQ3 vervangmaaltijden maken het je makkelijker om je energieopname  onder controle te krijgen. Ideaal voor een succesvolle start naar een gezonder gewicht.
 •  Wat je de eerste weken aan tijd en inspanningen investeert, rendeert op lange termijn.

Lees meer over het belang van een goede start.

6. Maaltijdvervangers én begeleiding geven beter resultaat

Heb je je al eens afgevraagd hoe je een instrument leert spelen, of hoe je je leert zwemmen? Voor hobby’s en sport zijn het regelmatig volgen van lessen heel geaccepteerd. Je leraar of coach helpt je om de de nieuwe uitdaging onder de knie te krijgen, de lessen worden afgestemd op jou persoonlijkheid en bijgestuurd waar nodig. Zodat je in je nieuwe hobby kan groeien en er steeds beter in wordt.

Zo is het ook met gewichtsverlies. Als je kiest voor begeleiding door een EQ3 mentor kies je voor een erkende diëtiste. De professional bij uitstek, om een plan op maat te maken in functie van jouw doel en situatie. Met vervangmaaltijden als hulpmiddel zodat je voluit je energie kan beperken zonder je lichaam tekort te doen.

Een nauwe samenwerking, snelle feedback opvolging en bijsturing helpen je om een goed eindresultaat neer te zetten. De bouwstenen naar een gezonde levensstijl: om op lange termijn, goede eet-, beweeg- en leefgewoonten te stimuleren.

Lees meer over het belang van een goede begeleiding

7. EQ3 maaltijdvervangers geven je tijd en ruimte om gewone gezonde maaltijden te leren samenstellen

Elke volwaardige vervangmaaltijd brengt 1/3 van je dagelijkse voedingstoffen aan, in maximum 250 kcal. Je lichaam krijgt dus deze portie voedingstoffen alvast binnen wanneer je 1 maaltijd vervangt.

Het EQ3 programma gaat uit van 3 gezonde maaltijden per dag. Afhankelijk of je 1 of meer maaltijden per dag vervangt, kan je jouw gewone maaltijden stapsgewijs leren samenstellen,  zonder angst voor tekorten.  
Eerst zal de focus op 1 gewone maaltijd liggen. Hoe stel je een voor jou gezonde maaltijd samen? Wat zijn jouw ideale porties? Heb je dat goed onder de knie, dan komt er een 2de en tenslotte de 3de gezonde maaltijd bij. Zo helpt het EQ3-programma je om op de lange termijn mét gezonde voeding een gezond gewicht na te streven en te behouden.

Je lichaam wordt optimaal gevoed, zonder honger te lijden. Zo blijf je fit en energiek.

8. EQ3 maaltijden, meer dan alleen maar shakes

Een dieet met EQ3 maaltijden hoeft absoluut niet saai of eentonig te zijn. Ze bestaan in verschillende vormen, telkens met een andere smaak en textuur.
Je kan kiezen voor koude of warme shakes, wraps, pannenkoeken, soepen en maaltijdrepen.

Voeg je wat EQ3 Extra fibre toe aan je shake dan krijg je niet alleen een extra portie vezels binnen maar wordt het ook een lekker pudding, die super goed verzadigt.

De EQ3 repen hebben een degelijke consistentie, omdat het nuttig is om rustig te kauwen en met kleine happen te genieten van elk eetmoment. De repen zijn ook vezelrijk.

Met de wraps bak je ook een overheerlijke kcaloriearme groentenquiche.

Heel wat variatie en mogelijkheden dus!

Ontdek de EQ3 producten en je zult verrast worden door de lekkere smaken en de eenvoudige manier van bereiden. In functie van je lichaamssamenstelling en je doel zal je EQ3 mentor je het meest geschikte gamma voorstellen. Samen maken jullie een maaltijdplan op maat.

 • Het EQ3 focus gamma:

  als de focus op efficiënt gewichtsverlies ligt. Zeker voor wie naast overgewicht ook nog te kampen heeft met andere gezondheidsproblemen of constant met een hongergevoel rond loopt. De EQ3 focus producten zijn stuk voor stuk volledige vervangmaaltijden die minimum 30% essentiële voedingsstoffen bevatten, van hoogwaardige kwaliteit en in een excellente verhouding. Je neemt toch geen enkel risico als je aan je gezondheid wilt werken?
 • De EQ3 fit gamma

  Wanneer je fit en gezond wil blijven en op zoek bent naar lekkere vervangmaaltijden, boordevol hoogwaardige essentiële voedingsstoffen. Je kan de EQ3 fit maaltijden regelmatig of af en toe in zetten. Zo behoud je controle over je energie opname en kan je makkelijker je gezonde gewicht behouden of verbeteren.

 

9. Maaltijdvervangers zijn wetenschappelijk verantwoord

" Als 2 gewone maaltijden/dag, in een energiebeperkt voedingsplan bestaan uit vervangmaaltijden, zorgen zij voor een gezond gewichtsverlies, dat zelfs groter is dan bij een gewoon energiebeperkt dieet.  Ook voor het stabiliseren van het gezonde gewicht na een dieet is het gebruik van 1 tot 2 maaltijdvervangers/dag effectief.”  - EFSA (De Europese Voedingsautoriteit)

Wat is er zo verantwoord aan de EQ3 maaltijden?

 • Een EQ3 vervangmaaltijd bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen, vitaminen en mineralen die in 1 maaltijd noodzakelijk zijn. Het voordeel: een maaltijd bevat maximum 250 kcal.
 • Deze beperkte calorie inname, geeft je lichaam alle kansen om vet te verbranden, zonder dat je lichaam te kort te doen.
 • Ze voldoen aan de strenge Europese regelgeving voor volledige vervangmaaltijden. 
 • Door onze volwaardige vervangmaaltijden, onderscheiden de EQ3 producten zich van vele andere dieetproducten.  

Enkel wettelijk volwaardige vervangmaaltijden zoals de EQ3 vervangmaaltijden mogen bovenstaande gezondheidsclaim dragen.

Heel wat studies hebben het nut van volwaardige vervangmaaltijden als hulpmiddel bij een caloriebeperkt dieet bewezen. Een voorbeeld hiervan is de DiRECT studie, gepubliceerd in het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift "The Lancet". Het betreft een studie bij patiënten met diabetes type 2, waarbij een caloriebeperkt dieet onder intensieve professionele begeleiding mét vervangmaaltijden de ziekte terugdrong en diabetesmedicatie kon worden stopgezet. Zelfs wanneer iemand al 6 jaar diabetes had.

Om ervoor te zorgen dat de EQ3 vervangmaaltijden op de beste manier voor jou als hulpmiddel worden ingezet zijn ze enkel te verkrijgen onder begeleiding van een EQ3 mentor (erkend diëtist). In functie van je lichaamssamenstelling , je startsituatie en je doel zal je EQ3 Mentor je het meest geschikte gamma en maaltijdplan voorstellen.

10. Geen jojo-effect dankzij professionele begeleiding.

Na de fase van gewichtsverlies breekt natuurlijk de belangrijkste fase aan: je gezonde(re) gewicht behouden. EQ3 staat voor veel meer dan alleen maaltijdvervangers. EQ3 zet in op volwaardige vervangmaaltijden onder professionele begeleiding. Dit wil zeggen dat je samen met het gebruik van vervangmaaltijden meteen ook aan de slag leert gaan met gezonde voeding, afgestemd op jouw noden.

Wat bij feestjes, vakanties, uit eten gaan? Jij en je EQ3 mentor zorgen dat je goed voorbereid bent voor diverse situaties. Is er een moment dat je het toch wat moeilijker hebt, dan is jouw EQ3 mentor je buddy waar je bij terecht kan.

Je kan de EQ3 maaltijden nog af en toe in zetten. Zo behoud je controle over je energieopname. Dat helpt je bij het behouden van je gewicht. Denk maar aan periodes na vakantie, als je (vaak) uit gaat eten, na een gastronomisch weekend,…
of gewoon omdat je ondertussen weet hoe makkelijk en gezond het is:

 • Een EQ3 breakfast shake als je weinig tijd.
 • Een EQ3 peanut crunch reep onderweg i.p.v een broodje te kopen. 
 • Een EQ3 wrap omgetoverd tot groentenquiche op vrijdagavond, als je moe bent na een zware werkweek.
Back To Top