Broccolimousse met Sint-Jacobsvrucht

Type gerecht
voorgerecht
Bereidingstijd:
10 - 20 min
Soort
vis
vlees/gevogelte
feestrecepten
Aantal personen:
2
Ingrediënten
Groenten & fruit100g broccoliroosjes (ong. 1/4 broccoli) - stuk rode puntpaprika - koffielepel bladpeterselie (vers) - een teentje knoflook
Eiwitten1 eetlepel (40g) verse kaas (type St. Moret, Philadelphia of kwark) - sint-jakobsvruchten - 2 plakjes filet de Sax - optioneel: 1 eetlepel garnalen
Vetstoffen1 eetlepel olijfolie
Extrasnuifje peper & zout - een mespunt natriumbicarbonaat (of bakpoeder)
Tips
  • Gerookte forel is een prima alternatief voor sint-jakobsvruchten.

 

  • Check altijd eerst even de verpakking van de bakpoeder dat je wilt gebruiken. Sommige bakpoeders bevatten namelijk gluten.
Menu suggestie

Zoek je een leuke variatie/combinatie met dit recept? Maak er dan en surf en turf hapje van met http://www.equilibre3.be/recepten/broccolivenkelsoep en http://www.equilibre3.be/recepten/avocadomousse-met-scampi.

Bron

EQ3 recept