De mensen achter EQ3

Hilde

Wie is ...?

Ik ben Hilde en ben de inspirator, oprichtster en zaakvoerster van Equilibre3. Na mijn opleiding tot erkend diëtiste te Gent, was ik eerst een aantal jaren werkzaam bij bedrijven in de klinische voedingssector, zoals Nutricia en Fresenius. Dit combineerde ik aanvankelijk met een zelfstandige diëtistenpraktijk in bijberoep.

In 2009 bracht ik mijn expertise en kennis samen in Equilibre3: een bedrijf van diëtisten voor diëtisten. Om extra mogelijkheden te bieden aan diëtisten om  hun patiënten op een wetenschappelijk onderbouwde manier verder te helpen. 

Waarom werken voor EQ3...?

Ik geloof in de meerwaarde van de diëtiste in het begeleiden van mensen naar een gezond gewicht. Daarom wil ik zelfstandige diëtisten helpen en motiveren om hun praktijk naar een hoger niveau te tillen. Door info en tools aan te reiken. En als klankbord, buddy en helpdesk te fungeren bij opportuniteiten en obstakels. Steeds met respect voor ieders therapeutische vrijheid en mening. Zodat de diëtisten zich gelukkig voelen in hun job en enthousiast hun cliënten begeleiden. Zo creëeren we een win-win-win.

Uniek ...

Zijn de vervangmaaltijden van EQ3, die op basis van "eigen recept" geproduceerd worden en helemaal voldoen aan de Europese normen voor complete vervangmaaltijden. Deze producten zijn uitsluitend via erkende diëtisten te verkrijgen en dragen bij aan het verantwoord streven naar een gezond gewicht.  De EQ3 aanpak wordt aangepast aan ieders unieke situatie  wanneer het tijd is voor een gezond(er) gewicht.

Waarom  ik diëtiste werd...

Een rode draad in mijn leven blijkt voeding. Van kleinsaf en ook professioneel ben ik er dagdagelijks mee bezig. Soms besef je pas later hoe 1 specifiek moment bepalend is geweest voor de rest van je leven.

In 1963 werd ik geboren als jongste van 13. Een grote gezellige familie waar samen eten belangrijk was. Zo herinner ik me nog de geur van verse frietjes als we woensdagmiddag de oprit opfietsten of de lange eettafel met de grote rosbief met pekes en erwtjes op zondagavond. Ik was verzot op koekjes, cakes en taarten bakken, iets dat ik ook vaak bij de buurvrouw  ben gaan leren. Haar recept voor choco maak ik nu nog af en toe. In 1981 op 17 jarige leeftijd mocht de verdere studiekeuze gemaakt worden. Dat was toen niet zo evident, zonder internet, sit-in beurzen…. Wat ik wou studeren was minder duidelijk dan, waar ik wou studeren. Het zou in ieder geval iets in Gent worden omdat toen mijn vriend, nu mijn man, daar al op kot zat. Ik dacht aan Slavische talen. In april hadden er infodagen plaats. Samen met een vriendin, die interesse had in dieetleer, vertrokken we met de trein naar Gent. De infosessie over dieetleer had in de voormiddag plaats in een afdeling van het Universitair ziekenhuis.  We kregen daar een boeiende uitleg en mochten enkele proeven uitvoeren. Dit triggerde me enorm: weten waaruit voeding bestaat, hoe voeding zijn weg vind in je lichaam, waarom je eet, wat als je bepaalde voedingsmiddelen niet mag eten, hoe belangrijk voeding voor je gezondheid en het voorkomen van hartziekten is.
Mijn studiekeuze was gemaakt. De infosessie voor de talen interesseerde me niet meer.

Leuk om te weten ...

Dankzij de steun van mijn man kan ik deze boeiende job combineren met mijn gezin en sporthobby. Nu onze 5 kinderen allemaal volwassen zijn en ook met partners thuiskomen is het vaak een gezellige boel. Ik geniet van mensen om me heen en gezelligheid. Dat neem ik ook mee in mijn werk.  Ik beschouw diëtisten en hun cliënten niet als "zakelijke contacten", maar als "partners" waar ik op een gemoedelijke en integere manier mee samenwerk. 

Florien

Wie is ...?

Ik ben Florien. Na mijn opleiding tot verpleegkundige had ik nog zin om meer te doen. Daarom heb ik een vervolgopleiding tot diëtiste gevolgd aan de Hogeschool in Gent. Op dit moment werk ik voor Equilibre3 en begeleid ik daarnaast patiënten in een dokterspraktijk. 

Waarom werken voor EQ3...?

Ik vind de combinatie van werken voor EQ3 én een zelfstandige diëtistenpraktijk zeer interessant. Wat er allemaal bij komt kijken om maaltijden op de markt te kunnen brengen is heel wat. Als diëtiste ben je enerzijds heel erg betrokken bij het bepalen van de samenstelling van de voeding, zeker als het om volledige vervangmaaltijden gaat. Het product moet kloppen. Daarnaast is er ook een hele boel regelgeving waar je product aan moet voldoen en heel wat instanties die ingelicht dienen te worden. 

Daarnaast besteed ik veel tijd aan het begeleiden en opleiden van nieuwe diëtisten die zich aanlsuiten bij het netwerk van EQ3 mentoren. Zo draag ik mijn steentje bij aan het overdragen van informatie en verspreiden van wetenschappelijke basis waar het EQ3 programma op gebouwd is. Ik vind de interactie met de mentoren heel leuk. 

Uniek ...

Vind ik de werkwijze van EQ3, omdat het om een traject gaat wat alleen door erkende diëtisiten aangeboden kan worden. Zo zorgen we dat de aanpak verantwoord en maatwerk is voor iedere patient.  Per slot van rekening zijn erkende diëtiste best aangewezen om voedings- en leefstijladvies te geven aan gezonde personen én vooral aan mensen die bijkomende ziekten hebben, als diabetes, hartproblemen, hoge bloeddruk, etc.

Leuk om te weten ...

Ik ben opgegroeid 1-ling tussen twee 2-lingen. Dat is best een bijzonder plekje in het gezin. 

Margot

Wie is ...?

Ik ben Margot. Voor ik bij EQ3 aan de slag ging werkte ik in een heel andere sector. Het contrast vind ik heerlijk, ik leer elke dag wel iets bij over evenwichtige voeding, lichaamssamenstelling en de combinatie van beide. Tegelijkertijd zorg ik als ‘leek’ voor de ideale check, is ons programma, onze communicatie en de aangeboden service duidelijk voor iedereen?  Bij EQ3 ondersteun ik mee de bedrijfsvoering, organisatie, sta ik in voor de financiële kant en de contacten met leveranciers & verschillende partners.

Waarom werken voor EQ3...?

Omwille van mijn unieke band met Hilde (zie verder) heb ik Equilibre3 zich zien ontwikkelen vanaf de opstart. De toewijding die hierbij kwam kijken, het geloof in het EQ3 concept, programma & producten werkten inspirerend tot zelfs besmettelijk. Lang moest ik dus niet twijfelen toen het voorstel kwam om hier mee deel van te mogen uitmaken.

EQ3 is geen gigantisch bedrijf, weet duidelijk waarvoor het staat en kan gemakkelijk (als in zonder hiërarchische rompslomp) nieuwe dingen waarmaken. Eigen meningen worden geapprecieerd, en wanneer je aan iets bijdraagt zie je ook tastbaar het resultaat. Wat motiverend werkt. Het blijft trouw aan de missie zonder de uitdagingen van de toekomst uit het oog te verliezen. Opvulmateriaal van de zendingen vervangen door een biologisch afbreekbaar alternatief? Op een week was het in orde. ​

Chris

Wie is ...?

Ik ben Chris. Ik werk sinds de start in 2009 voor Equilibre3. Daarvoor heb ik jaren in de automobiel sector gewerkt. Ik verzorg de administratie voor EQ3.

Waarom werken voor EQ3...?

Ik heb Equilibre3 zien groeien in de loop van de jaren. Toch zijn we een bedrijf dat dicht bij zijn klanten staat, zowel mentoren als eindgebruikers.

Equilibre3 heeft ook aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, zo worden onze producten verpakt en verdeeld in een bedrijf uit de sociale economie en werken we aan oplossingen om het aantal kilometers voor leveringen te beperken.

Uniek ...

Vind ik de relatie tussen EQ3 en zijn klanten ...

Leuk om te weten ...

Ik ben trotse oma van Aster en Liva, op de dagen dat ik niet voor Equilibre3 werk, zorg ik met heel veel plezier voor hen. 

Charissa 

Wie is ...? 

Hallo, ik ben Charissa. In het laatste jaar binnen mijn opleiding voedings- en dieetkunde aan de Erasmushogeschool te Brussel, kreeg ik de kans om stage te lopen bij EQ3. De stage was zo leerrijk en interessant binnen een leuk team. Nu ben ik blij dat ik aan de slag kan gaan bij EQ3.

Bij EQ3 zal ik voornamelijk meehelpen bij het opstarten en begeleiden van EQ3 mentoren, wil ik een expert worden in BIVA-lichaamsanalyse, zal ik bijscholingen en workshops mee ondersteunen en vervangmaaltijden door en door leren kennen … en bijspringen waar nodig.

Waarom werken voor EQ3...?

De dag van vandaag zijn er veel verschillende meningen en visies omtrent voeding, gezondheid en diëten. Ik vind het hierbij belangrijk om zelf overtuigd te zijn van de aanpak waar je achter staat. Door mijn stage bij EQ3 heb ik de werkwijze leren kennen en de wetenschappelijke onderbouwing ervan. Dit heeft me volledig overtuigd van de aanpak van EQ3.

Ik vind het fantastisch dat ik me hier nu volledig achter kan zetten en kan helpen om EQ3 verder uit te bouwen.

Uniek ...

Vind ik de BIVA-metingen waardoor EQ3 mentoren een nauwkeurige opvolging aan hun cliënten kunnen aanbieden. Ook zijn de EQ3 vervangmaaltijden een uitstekend hulpmiddel om een gezond gewicht te bekomen of te behouden.  

Leuk om te weten ...

Naast een echte “foodie” ben ik een fervente loper. Lopen is voor mij de perfecte manier om het hoofd leeg te maken en me over het algemeen goed te voelen. Ook houd ik me in mijn vrije tijd graag bezig met het maken van juweeltjes.

Ik ben opgegroeid in Boechout en ben de jongste van een gezin van drie.