Zoeken

0

Wat is de EQ3 aanpak?

Dé verantwoorde manier naar een gezond gewicht.

De  EQ3 aanpak is een dieet en leefstijlprogramma voor iedereen die streeft naar een gezond gewicht.

  • Professionele begeleiding door een EQ3 mentor (steeds een erkende diëtist).
  • Met een grondige analyse van je startsituatie en je doel want gewicht is zo veel meer dan een magisch cijfer op de weegschaal.
  • Een maaltijdplan wordt opgesteld, op maat van je professionele en je sociale leven, rekening houdend met eventuele medicatie die je neemt.  Uitgebalanceerde, wetenschappelijk verantwoorde en volledige vervangmaaltijden zijn je  hulpmiddel . 

In samenspraak met de EQ3 mentor wordt een coaching traject naar een gezonde leefstijl gestart. Lees meer ...

FOCUS 1: EQ3 mentor

Professionele begeleiding door erkende diëtist(e) voor beter resultaat:

  • Een EQ3 mentor is steeds een erkende diëtist(e) - zij bieden het EQ3 programma aan als onderdeel van hun professionele begeleiding.
  • Zij zijn gespecialiseerd in het geven van advies op het gebied van voeding en (eet)gedrag, zowel bij gezondheid én ziekte.
  • Streef je naar een gezond gewicht? Heb je hartklachten, diabetes, maag-of darmproblemen, kanker, voedselallergieën of een andere aandoening? Ben je topsporter of zwanger? Of kamp je met ondervoeding. De erkende diëtiste is dan de aangewezen persoon voor deskundig advies, steun en motivatie.
  • Lees meer over hoe een diëtsite zich onderscheidt

FOCUS 2: EQ3 metingen

Meten van de startsituatie & evolutie voor een adequate aanpak:

Hoe is je lichaam samengesteld en wat heeft het nodig? Ondervindt je lichaam al hinder van je overgewicht?

  • De weegschaal zegt iets over je gewicht.
  • Je buikomtrek/lengte zegt iets over hoe je overgewicht verdeeld is.
  • Je lichaamssamenstelling geeft essentiële informatie over de hoeveelheid water en spieren van je lichaam, wat de basisbehoefte van je lichaam is én of je cellen goed gevoed zijn. Vooraleer je aan een dieet begint, is het erg belangrijk om informatie te hebben over het evenwicht in je lichaamssamenstelling, je bioactieve celmassa (spieren & organen) en je basisenergiebehoefte.

Het is op basis van metingen en analyses dat de aanpak gekozen wordt die voor jou het meest haalbare is. Welke EQ3 producten en welke zelf samengestelde maaltijden zijn voor jou het meest ideale? Welke aanpak maakt dat je geen honger moet lijden, je lichaam optimaal voedt én een gezond gewicht nastreeft? Het is dankzij deze  aanpak op maat, dat je je fit én energiek zal voelen.

FOCUS 3: EQ3 vervangmaaltijden en gezonde recepten

Volwaardige vervangmaaltijden, verantwoorde hulpmiddelen:

Als je besloten hebt je in te zetten voor je gezondheid wil je geen risico's nemen. EQ3 biedt je een dieet op maat aan met een verantwoord maaltijdplan

Er zijn verschillende trajecten mogelijk: intensief, gecombineerd of intermitterend: afhankelijk van jouw gezondheid, je lichaamssamenstelling,  je levensstijl en je doel.
Samen met je EQ3 mentor ontdek je het traject dat het beste bij je past.

Door de combinatie van complete, verantwoorde, lekkere vervangmaaltijden én advies over gezonde, zelf samengestelde  maaltijden werk je aan resultaat op korte en lange termijn. De EQ3 Producten zijn ontwikkeld door diëtisten en uitsluitend onder begeleiding te verkrijgen. Met de EQ3 recepten bereid je zelf lekkere verantwoorde maaltijden.

Ga je er voor?

Maak en afspraak met een van de EQ3 mentoren en maak een goeie start op weg naar een gezond gewicht

 
Meer dan 80 EQ3 mentoren. Wie vind je bij jou in de buurt?
Back To Top