Zoeken

0

Eigentijdse croque aubergine met hummus en kip

Type gerecht: 
lunch
Bereidingstijd: 
20 - 30 min
Kcal pp: 
< 500
Aantal personen: 
4
Soort: 
vlees/gevogelte

Ingrediënten:

Groenten & fruit2 gegrilde paprika s (eventueel uit een bokaal) • Teentje knoflook • 3 takjes peterselie • citroensap • 2 aubergine • Limoen • 400g kerstomaten • verse koriander • 50g rucola
Eiwitten400g kikkererwten uit blik • 500g kipfilet
Vettenolijfolie
ExtraPeper en zout • Chilipeper • 1/2 koffielepel komijnzaad
Menu suggestie: 

Tip:

Kip kan je vervangen door lamsfilet en natuurlijk, als het snel zou moeten gaan kan je kant en klare hummus kopen.

Bron: 

Dit lekkere gerechtje kregen we door van EQ3 mentor Rowena Brant.

Bereidingswijze: 

Bereiding Hummus paprika

  • voeg de kikkererwten, knoflook, paprika, peterselie, komijnzaad en de olijfolie bij elkaar
  • mix in blender tot homogeen geheel
  • breng op smaak met citroensap, peper en zout
     

Bereiding Croque

  • warm je  grillpan op
  • snij de aubergine in dikke plakken 
  • smeer de plakken aubergine in met olie en grill ze gaar langs beide kanten in de pan
  • snij de kip in blokjes 
     
  • Verhit een pan met olie, bak de kippen blokjes gaar
  • snij de kerstomaten in partjes
  • verwijder steel en zaadjes van de chilipeper, snij in stukjes
  • meng de partjes tomaat met de chilipeper, koriander en een beetje limoensap (naargelang smaak).
     
  • leg een gegrilde aubergine schijf op een bord 
  • smeer de paprika hummus erover 
  • strooi de blokjes gebakken kip erover
  • leg er terug een gegrilde aubergine erop
  • garneer met rucola en de tomaten mengeling
Share this on:
Back To Top