Eigentijdse croque aubergine met hummus en kip
Type gerecht:
lunch
Bereidingstijd:
20 - 30 min
Kcal pp:
< 500Aantal personen:
4Soort:
vlees/gevogelte
Ingrediënten:
Groenten & fruit2 gegrilde paprika s (eventueel uit een bokaal)
• Teentje knoflook
• 3 takjes peterselie
• citroensap
• 2 aubergine
• Limoen
• 400g kerstomaten
• verse koriander
• 50g rucola
Eiwitten400g kikkererwten uit blik
• 500g kipfilet
Vettenolijfolie
ExtraPeper en zout • Chilipeper
• 1/2 koffielepel komijnzaad

Menu suggestie:
Tip:
Kip kan je vervangen door lamsfilet en natuurlijk, als het snel zou moeten gaan kan je kant en klare hummus kopen.
Bron:
Dit lekkere gerechtje kregen we door van EQ3 mentor Rowena Brant.
Bereidingswijze:
Bereiding Hummus paprika
- voeg de kikkererwten, knoflook, paprika, peterselie, komijnzaad en de olijfolie bij elkaar
- mix in blender tot homogeen geheel
- breng op smaak met citroensap, peper en zout
Bereiding Croque
- warm je grillpan op
- snij de aubergine in dikke plakken
- smeer de plakken aubergine in met olie en grill ze gaar langs beide kanten in de pan
- snij de kip in blokjes
- Verhit een pan met olie, bak de kippen blokjes gaar
- snij de kerstomaten in partjes
- verwijder steel en zaadjes van de chilipeper, snij in stukjes
- meng de partjes tomaat met de chilipeper, koriander en een beetje limoensap (naargelang smaak).
- leg een gegrilde aubergine schijf op een bord
- smeer de paprika hummus erover
- strooi de blokjes gebakken kip erover
- leg er terug een gegrilde aubergine erop
- garneer met rucola en de tomaten mengeling