Indisch stoofpotje ( bereiding met of zonder thermomix)
Type gerecht:
hoofdgerecht
Bereidingstijd:
30 - 40 min
Kcal pp:
< 500Aantal personen:
4Soort:
vegetarisch
EQ3valenten:
5
Ingrediënten:
Groenten & fruit1 ui, in 4 gesneden
• 1 teen look
• 1 stuk flink stuk gember
• 1 pepertje
• 1 kleine broccoli
• 1 rode en 1 gele paprika
• 2 wortels
• 1/2 spitskool
• 1 blik gepelde tomaat ( 400 g)
Eiwitten1 bilk kikkererwten ( 240 g uitgelekt)
Vetten1 eetlepel kokosolie
• 200 ml kokosroom
Extra 1 el kurkuma
• 2 theelepels garam masala
• 1 theelepel komijn
• 1 theelepel fenegriek
Verse koriander
Bereidingswijze:
Voorbereiding
- Was alle groenten.
- Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snipper fijn.
- Snij de rode en gele paprika en de wortels in stukjes.
- Snij de spitskool fijn.
- Verdeel de broccoli in gelijkmatige roosjes
- Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken.
- Hak de tomaat uit blik in stukjes.
- Versnipper de koriander en houd deze apart om te garneren.
Bereiding in de Thermomix:
- Doe ui, look, gember en pepertje in de beker en hak 5sec/snelheid 5.
- Voeg de kokosolie toe en stoof 2 min/100°C/roeren, voeg terwijl de specerijen toe.
- Voeg broccoli, paprika, wortel toe en stoof 3 min/100°C/roeren.
- Voeg kokosroom en gepelde tomaat toe en stoof 20 min/98°C/linksdraaiend roeren zonder maatbekertje.
- Voeg de kikkererwten toe, laat nog even doorwarmen 2 min/98°C/ snelheid 2 linksdraaiend en werk af met fijngehakte koriander.
Bereiding zonder thermomix:
- Snipper de ui, plet de look, hak de gember en het pepertje fijn.
- Stoof dit aan in de kokosolie gedurende 2 minuten.
- Voeg de broccoli, paprika, wortel en spitskool toe, roer om en stoof nog een paar minuutjes verder.
- Voeg de kokosroom en de gepelde tomaat toe en laat 20- 30 minuutjes sudderen op een zacht vuurtje.
- Voeg de kikkererwten toe en laat nog even doorwarmen, werk af met fijngehakte koriander.
Allergenen:
- zonder gluten
- zonder melkeiwit
- vegan
- vegetarisch
- koriander