Quinoa bloemkoolsalade met pistachenoten

Type gerecht
lunch
hoofdgerecht
Bereidingstijd:
30 - 40 min
Calorieën:
600kcal
Soort
nieuw recept
vegetarisch
EQ3 equivalenten:
6.00
Aantal personen:
1
Ingrediënten
Groenten & fruit300 g bloemkool - 60 g granaatappelpitjes - ¼ middelgrote ui (±40 g)
Zetmeel40 g quinoa (ongekookt)
Eiwitten30 g pistachenoten
Vetstoffen1 eetlepel olijfolie (10 g)
Water100 ml water
Extra5 g munt - komijn - peper - kippenkruiden
Tips
  • Hoe zie je of de quinoa gaar is? De quinoa is gaar wanneer de zaadjes openbarsten en een klein wit kiempje tevoorschijn komt, normaal is aan het eind al het water verdwenen.
  • Je kan op een dag van de week een grote hoeveelheid van dit gerecht maken en in potjes verdelen en zo bewaren voor een gezonde lunch op het werk.