Zoeken

0

EQ3 Mentor Veronique Lecluyse uit Izegem kwam met het idee. Ze kende 2 van de 3 burgemeesters persoonlijk en wist dat hun gewicht hen bezig houdt. Daarom besloot ze om via social media een burgemeesterschallenge te organiseren. 

Nu strijden de burgemeesters van 3 gemeenten tegen elkaar: Bert Maertens (Izegem), Bart Tommelein (Oostende) en Ward Vergote (Moorslede).

Samen met hen gaan de diëtisten van dieetcenter Lecluyse aantonen dat een druk leven geen excuus hoeft te zijn voor een gezond gewicht. De 3 burgervaders worden 3 maanden professioneel gecoacht en volgen het EQ3 programma. De challenge: wie van de 3 wint, krijgt met zijn schepencollege een gezonde lunch cadeau van het dieetcentrum.

Bart Tommelein vertelt: "We houden elkaar goed op de hoogte van de vorderingen. Het is wel een wedstrijd, maar we moedigen mekaar vooral aan." Bert Maertens stelt als doel : "sjerper staan" en  Ward Vergote laat zien hoe hij met geduld een EQ3 pannenkoek bereidt.

Als burgemeester heb je een voorbeeldfunctie. Dat een gezond gewicht van belang is om prettig te kunnen functioneren en risico's op aandoeningen te verminderen weten we allemaal. Het delen van een persoonlijke challenge via social media stimuleert mensen in de omgeving, niet alleen binnen het gemeentehuis, maar ook daarbuiten. De vorderingen kunnen gevolgd worden op de Facebook pagina van Dieet Lecluyse en van de burgemeesters. Ook de "traditionele" pers vindt het leuk. Zo schrijven lokale kranten over de wedstrijd en doet radio 2 verslag

Share this on: