Zoeken

0

De kracht van beelden


Wetenschappers onderzochten de invloed van het visuele aspect van voeding op ons hongergevoel en het eetgedrag. We worden immers dagelijks overspoeld met aantrekkelijke beelden van bereide gerechten via Instagram en andere digitale kanalen. Zij besluiten dat er een positieve correlatie bestaat tussen de 'consumptie' van deze virtuele beelden en de reële consumptie van voeding. 

De hersenen beïnvloeden onze energie-opname


Aantrekkelijke beelden van calorierijke voeding blijken onze hersenen sterk te beïnvloeden, vooral als we honger hebben! Allerlei processen, zowel fysiologische, neurologische als psychologische zetten zich dan in werking. Denk maar aan een stijging van je hartslag en het insulineniveau. Al deze processen geven aan je lichaam het signaal dat het gevoed moet worden

Kunnen we dit ook positief gebruiken?


Wij denken, samen met de onderzoekers, van wel! We kunnen immers het effect van deze beelden aanwenden om gezond voedsel te promoten. Beelden van evenwichtig samengestelde maaltijden zetten even goed ons systeem in werking en stuurt ons wellicht naar gezonde(re) keuzes dan dat beelden van energie- en vetrijk voedsel. Vandaar dat wij alvast dit beeld op je afsturen! 

Share this on: 
Back To Top