Zoeken

0

Worden we dik van het zien van etenswaren?

Onderzoekers in Ohio State University wilden nagaan of personen met obesitas hun etenswaren thuis op een andere manier neerzetten dan personen zonder obesitas. 100 personen, tussen de 22 en de 78 werden hiervoor geïnterview, waarvan de helft zwaarlijvig was en de helft niet.

Uit de interviews blijkt dat beide groepen evenveel geld spenderen aan voedsel (op het budget aan fastfood na, wat bij de obese groep hoger ligt dan bij de niet-obese groep), hebben een even grote kcaloriën inname per dag en eten ongeveer even veel.

Het verschil zit hem wel blijkbaar in de manier waarop het eten thuis wordt neergezet. Uit het onderzoek blijkt dat de obese groep namelijk geneigd was om (vooral) suikerhoudende producten beter in het zicht te zetten en op meer dan één plaats in huis. Dit laatste bevordert het snacken (= de tussendoortjes).

Onze thuisomgeving is dus een erg belangrijke plaats m.b.t. ons gewicht. We brengen er vaak de meeste tijd in door, het is dan ook daar dat gewichtscontrole moet starten.

 

Share this on: 
Back To Top