Zoeken

0

Slank met een reep ?

Slank met een reep! Goed Gevoel vroeg aan diëtiste Tanja Callewaert van Dieethuis haar opinie over de maaltijdrepen en het gebruik ervan.  Maaltijdrepen moeten aan een strenge wetgeving voldoen. Ze moeten zoals het woord het zelf zegt een volledige maaltijd vervangen.

 

"Een groot voordeel van maaltijdvervangende producten en zeker van repen, is dat je ze te pas en te onpas kan gebruiken. Als je je tijdens het weekend hebt laten gaan, kan je makkelijke enkele dagen je ontbijt en/of middagmaal vervangen .... volgens Tanja Callewaert.

Enkele proefpersonen mochten verschillende maaltijdrepen uittesten. Ook de EQ3 plus toffee reep werd getest. Dit vond  de proefpersoon ervan: 

" Ons proefkonijn Nele (26):‘Van de kleuterklas tot de hogeschool was ik het dikkerdje. Daarom besliste ik om er iets aan te doen. Met resultaat: ik verloor in vier jaar tijd 25 kilo. Helaas niet voorgoed, want de laatste twee jaar is er weer 5 kilo bij. Uit vrees om naar mijn oude gewicht terug te keren heb ik al tal van diëten geprobeerd. Toch kende ik deze repen nog niet. De smaak is zoet, een beetje zoals een Chokotoff met karamel, maar het verschil zit hem in het kauwen. Ik heb het gevoel dat ik enorm aan het smakken ben, en doe er haast tien minuten over vooraleer ik de reep naar binnen krijg. Normaal gezien doe ik over een volwaardige maaltijd maar vijf minuten, dus dat is voor mij lang. Meestal ontbijt ik pas enkele uren nadat ik opgestaan ben of soms zelfs niet. Ik kies er dus voor om rond 10u30 mijn eerste reep te eten en in de vroege namiddag nog een. Met succes: ik heb voor uren een voldaan gevoel, mijn vreetbuien voor het avondmaal zijn verdwenen en ik kan bijna alle verleidingen weerstaan. Dat is te zien op de weegschaal. Na een week, met inbegrip van twee restaurantbezoekjes, is er 800 gram af. Ik haal nog een voorraadje in huis!

 

 

Lees het volledige artikel op pag 20 tot 24 in Goed Gevoel  (05/2017) 

 

Share this on: 
Back To Top