Zoeken

0

Hey Greet, ben jij dat?

“Hey, Greet, ben jij dat?”.
Een jonge vrouw op een bakfiets roept me na.  Ik stop naast haar aan het rode verkeerslicht en ik kijk haar aan.
“Ik herkende je niet. Waar zijn al die kilo’s gebleven?” zegt ze ondeugend.

Een paar jaar geleden zat ik met haar in een improgroepje. Sofie te zien en haar stem te horen, maakt me telkens blij. 
Als ik thuis kom, ga ik voor de spiegel staan.  Ik ben het soms vergeten dat ik er anders uitzie dan jaren geleden. 
Vandaag draag ik een tricot broek, met een veredeld kippenpootdessin, een pied-de-poule zoals mijn moeder zei. Ik heb mijn nagels in een bijbehorende kleurstelling gelakt, zwart, blauw en geel.  
Ik ga een douche nemen. Ik leg, als ik mij uitkleed, mijn kleren in de juiste volgorde klaar om erna terug makkelijk aan te trekken.  
Tijdens het douchen herinner ik mij de leuke impro-les die ik met Sofie in mekaar had gestoken. We hebben er plezier aan beleefd. 
Het warme water van de douche strijkt mijn ego glad, dat enigszins was opgedoft door de lof die Sofie mij had toe geroepen.

Mount everest

Mijn Mount Everest challenge is nog steeds 30kg afvallen. Stilaan dringt het tot mij door dat ik misschien die 30 kg niet haal, maar dat mijn gezondheid en mijn conditie nog steeds verbeteren bij iedere kilo die ik minder weeg. Ik besef ook dat ik leukere kleren kan dragen; elegantie maakt een belangrijk onderdeel uit van mijn gezondheid.

Trust me, you're lovely

Als ik vanonder de douche kom, neem ik mijn broek vast. Ik lees op het label dat het een Franse maat 44 is, een Italiaanse 46 of een Europese 42. Met die maten heb ik momenteel vrede.  Ik zie een etiketje opgestikt op de elastieken tailleband achteraan, dat ik voordien nooit goed had bekeken.

Wat staat daar nu? Jawel: TRUST ME YOU’RE LOVELY

Een glimlach trekt de hoekspieren van mijn mond tot aan mijn oren. 
Trust me ! Wie is die Engelse ‘me’ ? Is dat mijn broek? Hoe kan die nu weten dat ik er goed uitzie?

Ik ben goed bezig. Dat Sofie dat zegt, tot daar aan toe, maar nu ik een geheime boodschap ontvang hierover aan de binnenzijde van mijn broek …. Dan zal het toch wel waar zijn, zeker !

Share this on: 
Back To Top