Zoeken

0

3 euro voor 1 maaltijd, is dat veel of weinig?

"Beste wel duur, een EQ3 maaltijd," wordt er wel eens gedacht. Is dat echt zo? Wat koop je zoal voor 3 euro? en heb je dan een gezonde en volwaardige maaltijd voor je geld? We namen de proef op de som.

Elke EQ3 mentor kreeg een envelop met daarin een persoonlijk budget van 3 euro om zelf de lunch te regelen in de overdekte markt, met een groot aanbod aan kraampjes met verse groenten, fruit, vlees, brood, drankjes. Keuze genoeg zou je zeggen ....

In groepjes werd de markt verkend ...

Al gauw bleek het een hele uitdaging om een volwaardige maaltijd te vinden: een pizzapunt of een belegd broodje past net binnen het budget van 3 euro. Maar voldeed niet aan het criterium "volwaardig". Het bleek een onmogelijke opdracht. Pas als de krachten en euro's gebundeld werden, was gezamenlijk gezonde producten inkopen mogelijk: een brood, wat ham, tomaten en basilicum, een tros druiven en een bakje aardbeien...  Een waardevolle ervaring, die je overtuigt dat EQ3 vervangmaaltijden echt "waar voor hun geld" zijn.

EQ3 maaltijd: meer dan een drankje ...

De EQ3 vervangmaaltijden zijn complete maaltijden: laag calorisch en volwaardig. De eiwitten zijn hoogwaardig en alle nodige vitaminen, mineralen en sporenelementen zijn aanwezig. Een aantal producten bevat bovendien extra vezels.

Voor gemiddeld 2,50 euro heeft een klant een volwaardige maaltijd.  of 30% van je dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen in minder dan 250 kcal. De shakes zijn het voordeligst. De individueel verpakte producten zijn iets duurder. Een zeer verantwoorde keuze dus in het kader van een energiebeperkt dieet.

Share this on: 
Back To Top