Zoeken

0

Drink een halve liter een half uur voor elke maaltijd


Een half uur voor élke maaltijd een halve liter water drinken, helpt om af te vallen. Dat blijkt uit Brits onderzoek onder 84 volwassenen met obesitas, gepubliceerd in Obesity.


Het onderzoek: 41 deelnemers kregen de instructie om water voor de maaltijden te drinken. De 43 andere deelnemers, de controlegroep, kregen het advies om zich voor te stellen dat ze een volle maag hadden voordat ze gingen eten. Verder kregen alle deelnemers leefstijladviezen over voeding en beweging.

Resultaat: de "watergroep" viel gemiddeld 1,2 kg meer af

Na 12 weken bleek de watergroep gemiddeld 2,4 kg afgevallen en de controlegroep slechts 1,2 kg. Binnen de deelnemers van de watergroep zelf bleken ook verschillen in gewichtsverlies. Want de deelnemers die zich netjes aan de voorschriften hadden gehouden (dus water hadden gedronken voorafgaand aan àlle 3 hoofdmaaltijden) waren gemiddeld 4,3 kg afgevallen. Diegene die niet of maar 1 keer per dag water hadden gedronken voor een maaltijd, waren slechts 0,8 kg afgevallen.

Besluit volgens de onderzoekers: water drinken, voorafgaand aan de maaltijd, is een eenvoudige boodschap die wezenlijk kan bijdragen aan de volksgezondheid.

Share this on: 
Back To Top