Zoeken

0

Bombe van gerookte zalm gevuld met scampi en citroengras

Type gerecht: 
lunch
hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
20 - 30 min
Kcal pp: 
< 250
Aantal personen: 
4
Soort: 
vis

Ingrediënten:

Groenten & fruit4 tomaten • 2 lenteuitjes, gesnipperd • 2 citroengrasstengels, gesnipperd
Zetmeelbron8 sneetjes volkorenbrood (optioneel)
Eiwitten300 g scampi’s, gepeld en ontdarmd • 200 gram gerookte zalm • 1 eetlepel zure room (15% vet minder mag ook)
Vetten1 el olijfolie • 1 el dressing
Extra1 teentje look • Peper van de molen en (zout)
Menu suggestie: 

Serveer eventueel met 2 sneetjes brood (dan kom je ongeveer aan 366 kcal).

Bron: 

Dit recept kregen we van EQ3 mentor Ilse De Jonghe

Bereidingswijze: 
  1.  Je kan gepelde en ontdarmde scampi’s kopen, indien je deze niet hebt zal je ze eerst moeten pellen en ontdarmen.
  2.  Bak de scampi’s in de olijfolie met de gesnipperde look en kruid met peper van de molen en (zout).
    Laat afkoelen en versnijd ze in kleine brunoise. Laat afkoelen.
  3.  Neem een lepel dressing met een lepel zure room.
  4. Snijd de citroengrasstengels in twee. Doe de twee buitenste bladeren er af en snijd het witte stuk aan het onderste gedeelte er uit (gelijkaardig als bij witloof). Snipper het onderste gedeelte van de citroengras, ongeveer 5 cm. (De rest mag weg).
  5. Meng het gesnipperde citroengras onder de dressing-zure roommengsel.  Meng de helft er van onder de scampi’s.
  6. Bedek de binnenzijde van een bombe (7 cm) met een 1,5 snede gerookte zalm (de snede mag ruim buiten de bombe vallen; je moet hem nog kunnen dichtplooien) en vul het verder op met de scampibrunoise. Druk goed aan en sluit af met de gerookte zalm dicht te plooien. Plaats in de koelkast (1-2 uur)
  7. Snijd een tomaat (of 2) in schijfjes en bestrooi hen met het groen van de lente-ui en strooi er wat peper op.
  8. Neem een bord en leg de bombe in het midden, leg de tomatenschijfjes links op het bord. Strijk het mengsel van de dressing-zure room op een bord aan de rechterkant.

Serveer eventueel met 2 sneetjes brood (dan kom je ongeveer aan 366 kcal).

Allergenen: 
  • lactose
Share this on:
Back To Top