Zoeken

0

Zalmtartaar op 2 wijzen

Type gerecht: 
bijgerecht
Bereidingstijd: 
20 - 30 min
Kcal pp: 
< 100
Aantal personen: 
4
Soort: 
vis

Ingrediënten:

Groenten & fruit(voor zoetzure zalmtartaar) 1 kleine sjalot fijngesnipperd, 1 teen knoflook fijngesnipperd, sap van een halve limoen, 1 el koriander fijngesnipperd, 1 el munt fijngesnipperd • (voor zalmtartaar met zure room) 1 el bieslook fijngesnipperd, sap van een halve limoen
Eiwitten250 g rauwe zalm (125 per tartaar)
Calorierijk(voor zoetzure zalmtartaar) ½ tl suiker • (voor zalmtartaar met zure room) 4 tl zure room (15%) vet
Extra(voor zoetzure zalmtartaar) 1 el sojasaus, 1/2 rode chilipeper zonder zaadjes en fijngesnipperd, 1 tl vissaus • (voor zalmtartaar met zure room) ½ tl gemalen koriander, peper, zout,1 tl wasabi of mierikswortelpasta (vers geraspte mierikswortel kan ook)
Bron: 

Dit receptje kregen we van EQ3 mentor Ilse De Jonghe.

Bereidingswijze: 

Zoetzure zalmtartaar

  1. Meng eerst het sap van de limoen, vissaus, sojasaus, suiker,  chilipeper, sjalot en look. Zet het weg in de ijskast. Op voorhand maken zorgt er voor dat de ui en de chili zachter worden van smaak en textuur.
  2. Snijd de zalm in kleine blokjes.
  3. Snijd de koriander en munt fijn.
  4. Zo’n 15 minuten voor het serveren vermeng je de zalm met de koriander en munt.
  5. Dresseer op een bordje 30 g zalmtartaar en werk af met 2 blaadjes munt.

Deze zalmtartaar is ongeveer 77 kcal per persoon.

Zalmtartaar met zure room en wasabi of mierikswortel

  1. Snijd de zalm in kleine blokjes.
  2. Vermeng de bieslook, limoensap, gemalen koriander, peper en (zout). Vermeng deze met de zalm.
  3. Neem de zure room en meng die met de wasabi of mierikswortelpasta.
  4. Dresseer op een bordje 30 g zalm met een koffielepel zure room met wasabi of mierikswortel. Werk af met bieslook.

Deze zalmtartaar is ongeveer 85 kcal per persoon.

Allergenen: 
  • soja
  • gluten
  • lactose
Share this on:
Back To Top