Zoeken

0

Astronaut Luca Parmitano vertelt over de inzet van Nutrilab

Het NUTRISS-project is opgestart door de Universiteit van Triëste en het Italiaans ruimteagentschap om de fysieke toestand van astronaut Parmitano te volgen. Enkel NUTRILAB, van AKern srl, bleek hiervoor geschikt.

De spreker is Luca Parmitano, astronaut en ISS Space Station Commander tijdens de missie. Bij het afspelen van de video was hij in Keulen, waar het ESA-trackingcentrum is gevestigd.

HIeronder een samenvatting van zijn presentatie  (vertaald uit het Italiaans):

Een gezond dieet volgen is erg belangrijk voor onze gezondheidstoestand. Niet alleen op aarde, maar ook in de ruimte.

Tijdens een ruimtemissie zorgt de afwezigheid van zwaartekracht ervoor dat ons lichaam zweeft en onze spieren, onze organen, ons skelet niet hoeven te werken zoals ze dat meestal op aarde doen.

De effecten van deze aandoening op de mens zijn verschillende: het snelst en duidelijkst is het verlies van spiermassa, lichaamsvloeistoffen die naar het bovenste deel van het lichaam verschuiven ...

Ons lichaam heeft dan de neiging om enkel te doen wat strikt noodzakelijk is. Nutriss  is een onderzoeksproject om inzicht te verwerven in hoe voeding spiermassaverlies bij gewichtloosheid kan beïnvloeden.

Luca zal  zijn lichaamssamenstelling regelmatig controleren en bijhouden in een voedingsdagboek wat hij eet. Met als doel een ​​goed evenwicht tussen lichaamsvet en spieren te behouden.

Tijdens een ruimtemissie staat het menselijk lichaam onder stress door verschillende factoren, zoals de afwezigheid van zwaartekracht, de kosmische straling, werk dat moet worden verricht in dergelijke bijzondere omstandigheden. Hoe kan je je "lichaamsgewicht controleren in afwezigheid van gewicht?" Een traditionele weegschaal zou niet werken.

Dit is de reden waarom we een speciaal apparaat aan boord hebben: een Body Mass-meetapparaat, dat helpt om onze lichaamsmassa te analyseren.

Er zal ook een speciale weegschaal beschikbaar zijn om gewichtsverschuivingen te volgen. Het B.I.A. apparaat analyseert in termen van vetmassa, vetvrije massa en fasehoek.....

Het wetenschappelijke team op aarde zal alle gegevens analyseren en mogelijke wijzigingen aanbrengen in mijn voedselinname.

NOOT: lees meer over BIVA metingen en hoe EQ3 mentoren die inzetten in een EQ3-traject

 

Share this on: 
Back To Top