Zoeken

0

Verkeerd begrepen

Op weg naar mijn équilibre.
Elke week vertel ik je over een etappe van mijn Mount Everest challenge.

Ik zit ondertussen in mijn vierde week.
Ik hou mij aan het eetschema.
Slechts af en toe heb ik last van zoiets als:
" Waar ben ik mee begonnen?"
"Ga ik dit kunnen volhouden?" 

Wel ontdekte ik dat ik iets niet zo goed begrepen had.
Ik was ervan uitgegaan dat in de verschillende eetbussen
(EQ3 start en EQ3 focus) dezelfde maatschepjes zaten.
Dat is niet zo. Bij 1 soort eten moest ik mij telkens
echt aanmoedigen om mijn bord leeg te eten.  

Tja, dat had ik enigszins overgedoseerd, met een te groot maatschepje.

 

Mijn Cappuccino Royale


Ik heb 2 poederbussen met cappuccino- en chocoladesmaak.
Ook die, vermengd met melk, schuim ik op met een elektrische klopper.
En om een iets sterkere koffiesmaak te bekomen
voeg ik daar heerlijke vers gezette koffie bij.

Heerlijk vind ik dat,
het  ritmische oplepelen
van een grote portie schuim.
Dit is mijn cappuccino royale.

Een sportieve, Greg Van Avermaetachtige boost.

Nu restaurants en cafés gesloten zijn en je niet bij vrienden
kan gaan eten, zijn er minder verleidingen.
‘Dat speelt nu in uw voordeel.’ beweert Florien De Vos.
Ze heeft gelijk. Ik moet aan niemand uitleggen wat of hoe ik eet.
Op café geraakte ik ook altijd in de war. als ik op dieet ben, met
het volgende : ‘Eet ik dat koekje bij de koffie op of niet?’.

Met mijn gewicht en energie gaat het duidelijk de juiste richting uit.
Dat merk ik aan objectieve elementen.
Zo viel het mij gisteren op dat ik vaker in een hogere versnelling
met de fiets rijd dan voorheen.
Dat geeft me een sportieve, Greg Van Avermaetachtige boost.

Share this on: 
Back To Top