Zoeken

0

Hartverwarmende middernachtsoep of frisse dessertsoep

Type gerecht: 
dessert
dranken
Bereidingstijd: 
20 - 30 min
Kcal pp: 
< 750
Aantal personen: 
4
Soort: 
vegetarisch
EQ3valenten: 
1

Ingrediënten:

Groenten & fruit1 citroen - 2 sinaasappels - 2 stengels citroengras - eventueel verse munt of dragon
Vloeistoffen200 ml zoete witte wijn, 400 ml water
Extra1/4 maatschepje EQ3 extra lemon - specerijen: 1 kaneelpijpje, 1 vanillestok, 2 tot 3 steranijs,1 theelepel korianderzaadjes, 4 kruidnagels en grof zeezout
Bron: 

EQ3 recept

Bereidingswijze: 

1 dag op voorhand:

  • Wrijf de citroen in met grofzeezout en spoel af onder warm water.
  • Rasp de citroenschil en pers de citroen uit.
  • Snij het zachte gedeelte van het citroengras in ringetjes.
  • Breng in een sauspan : de zoete witte wijn, het water, het citroensap, de geraspte citroenschil, de in stukken gebroken kaneelstok, de open gesneden vanillestok, het steranijs, de 4 kruidnagels en de geplette korianderzaadjes.
  • Verwarm alle ingrediënten langzaam al roerend en laat een 5-tal minuten onder kookpunt trekken. V
  • Voeg naar smaak 1/4 maatschepje EQ3 extra lemon toe of zoetstof.
  • Laat dit soepje vervolgens afkoelen in de koelkast en een nachtje trekken.

De dag zelf: 

  • Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliesjes uit, snij in kleinere stukjes en vang het sinaassap op. 
  • Bewaar wat van de schil, zonder het wit, voor de decoratie.
  • Neem het soepje uit de koelkast en zeef dit.

Voor de warme versie:

  • Verwarm het gezeefde soepje gedurende 2 minuten in de microgolfoven, voeg de sinaaspartjes en het bijhorende sap toe en verwarm nog 1 minuut.
  • Verdeel over 4 wijnglazen en garneer met sinaasschil en eventueel verse munt.

Voor de koude versie:

  • Laat de gezeefde soep ijskoud worden.
  • Verdeel de sinaaspartjes over 4 diepe borden en schenk er de gezeefde drank over.
  • Garneer met sinaasschil en verse muntof dragon.
Share this on:
Back To Top