Kalkoenrollade met pesto van rucola, aardappellauriersaté en een frisse salade
Type gerecht:
hoofdgerecht
Kcal pp:
< 500Aantal personen:
1Soort:
vlees/gevogelte
feestrecepten
EQ3valenten:
5
Ingrediënten:
Groenten & fruit75 g rucola (25 g voor de pesto en 50 g voor de frisse salade), 1 rauw stronkje witloof (volle grond), 1/4 granaatappel, 1/2 citroen
Zetmeelbron1 grote vastkokende aardappel
Eiwitten100 g kalkoensnede
Vetten10 g verse Parmezaan
Calorierijk2 kl olijfolie (1 kl voor de marinade en 1 kl voor pesto), 1 el pijnboompitten
Extra1 klein teentje knoflook, 5-tal verse laurierblaadjes, snuifje zout en peper

Tips:
In plaats van rucola salade kan je ook veldsla nemen.
Menu suggestie:
- Aperitief: groenteboeket met yoghurtdipsaus
- Voorgerecht: venusschelpen met courgette
- Hoofdgerecht: deze lekkere kalkoenrollade met pesto van rucola, aardappellauriersaté en een frisse salade
- Nagerecht: Rode neusjes beurs
Bron:
EQ3 Feestmenu 2015
Bereidingswijze:
Kalkoenrollade met pesto van Rucola-sla
- Breng de kalkoensnede tussen 2 vellen vershoudfolie en rol deze met een deegrol tot een heel dun lapje.
- Marineer vervolgens de dunne kalkoensnede in een mengsel van 1 kl olijfolie, 1 kl citroensap en peper.
- Plet de rucola met de knoflook, de pijnboompitjes, de Parmezaan en 1 kl olie tot een fijne pesto. Bestrijk hiermee de kalkoensnede en rol op.
- Bak de omwikkelde rollade gedurende 20 min. op 180°C. Neem de rollade eruit en laat nog 5 min. rusten. Verwijder dan pas de folie.
- Snij de rollade in gelijke plakken.
- Serveer de plakjes samen met een aardappellauriersaté en wat frisse salade.
Aardappellauriersaté
- Was de aardappel met schil.
- Kook de aardappel beetgaar in de schil (niet te ver laten doorkoken, want dan
valt hij uit elkaar bij het prikken op je satéstokje). - Snij de aardappel in dunne plakjes en prik hem afwisselend met de laurierblaadjes op een lang satéstokje
- Gril de saté kort aan alle kanten in de oven.
Frisse Rucola of veldsla-salade
- Was de rucola en het stronkje witloof.
- Snij de granaatappel open en neem de pitjes eruit.
- Snij het stronkje witloof in dunne sliertjes en besprenkel met citroen (tegen verkleuring)
- Meng alles voorzichtig door elkaar en breng op smaak met wat peper
Allergenen:
- zonder gluten
- noten
- melkeiwit
- lactose