Zoeken

0

Vis (of kip) met crumble omringd door smakelijk groentetrio

Type gerecht: 
hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
30 - 40 min
Kcal pp: 
< 500
Aantal personen: 
2
Soort: 
vis
vlees/gevogelte
feestrecepten
EQ3valenten: 
4

Ingrediënten:

Groenten & fruit3 stronkjes witloof- enkele blaadjes roodloof - een handvol verse postelein - 200 g peultjes - 200 g boontjes - 30 g erwten - 3 lente uitjes - 1 roze grapefruit ( of bloedappelsien) - sap van 1/2 limoen - sap van 1/2 citroen. Om te kruiden: enkele blaadjes bladpeterselie - enkele takjes dragon- viskruiden (of kippenkruiden) - 1 snuifje fleur de sel of zeezout - 2 takjes verse dille - een snuifje peper - enkele takjes verse basilicum
Zetmeelbron2 grote zoete aardappels
Eiwitten140 g witte vaste vis (of 120 g kipfilet) per persoon
Vetten2 koffielepels olijfolie - 2 klontjes bakmargarine - 25 g hazelnoten
Groententrio
Menu suggestie: 
  • Aperitief: Winters groentewoud
  • Voorgerecht: Kruidige wortelsoep
  • Hoofdgerecht: Vis (of kip) met crumble omringd door smakelijk groentetrio 
  • Nagerecht: Semifreddo petit four
Bron: 

EQ3 Feestmenu 2016

Bereidingswijze: 

Crumble

  • Doe de hazelnoten, het limoensap, een koffielepel olijfolie, enkele blaadjes bladpeterselie en enkele takjes dragon in een mixer. Mix fijn tot een crumble.  

Witte vis of kipfilet

  • Stoom 140 g witte vaste vis naar keuze (of 120 g kipfilet) per persoon.
  • Kruid met viskruiden (of kip met kippenkruiden).
  • Van zodra de vis (of kip) gaar is, werk af met crumble.

Groentetrio

bijgerecht 1: zoete aardappel in de oven

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Kook de zoete aardappelen in hun geheel beetgaar.
  • Wikkel ze in zilverpapier.
  • Laat verder garen in de voorverwarmde oven.
  • Haal de aardappels uit de oven en verwijder het zilverpapier.
  • Snij de aardappel overlangs in 2 en laat er een klein klontje margarine (5g) in smelten.
  • Voeg een snuifje zeezout toe.
  • Werk af met een takje dille. 

Bijgerecht 2: kleurrijk koud groentepallet

  • Snij de 3 stronkjes witlof in de lengte in twee.
  • Besprenkel 5 halve stronkjes witlof met citroensap en peper.
  • Bak deze aan in 1 koffielepel olijfolie tot er verkleuring optreedt.
  • Neem uit de pan en verdeel de stronkjes over een kommetje met de topjes naar boven gericht.
  • Neem het overgebleven 1/2 stronkje witlof en maak daarvan alle blaadjes los.
  • Drapeer deze losse blaadjes tussen de 5 halve stronkjes in het kommetje.
  • Verwijder de schil, de velletjes en de pitjes van een 1/2 roze grapefruit (of bloedappelsien)  en verdeel in partjes.  Plaats de partjes tussen het witloof.
  • Neem een paar blaadjes roodloof, snij in reepjes en zet deze ertussen.
  • Garneer met verse postelein. 
  • Maak een vinaigrette van het sap van de overige 1/2 roze grapefruit (of bloedappelsien), 1 koffielepel olijfolie en peper. Giet over het groentepallet.

 Bijgerecht 3: lauwwarme groene groenten

  • Snij de topjes van de boontjes en de peultjes. 
  • Snij de lente ui in ringen.
  • Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok.
  • Doe de peultjes, de boontjes, de erwten en de lente ui in de wok en wok de groenten kort.
  • Voeg peper toe. 
  • Presenteer in een mooi kommetje. 
  • Snij een paar takjes basilicum klein en meng door de groene groenten. 
Allergenen: 
  • zonder gluten
  • noten
  • peulvruchten
  • vis
  • melkeiwit
Share this on:
Back To Top