Griekse pasta met lamsgehaktballetjes
Type gerecht:
hoofdgerecht
Bereidingstijd:
30 - 40 min
Kcal pp:
< 750Aantal personen:
1Soort:
vlees/gevogelte
EQ3valenten:
7.5
Ingrediënten:
Groenten & fruit1 teentje knoflook - 1 theelepel verse bladpeterselie - 1 tomaat - 1 wortel - 1/4 verse chilipeper - 5 kerstomaatjes - 1/2 sjalot - 1/2 citroen
Zetmeelbron30 g ongekookte Griekse pasta - 1 kleine snede volkorenbrood
Eiwitten1 eetlepel feta - 1 eetlepel Parmezaanse kaas - 150 g lamsgehakt - een scheutje halfvolle melk
Vetten1 eetlepel olijfolie
Extra50 ml kippenfond - een koffielepel komijn - een snuifje tijm- een snuifje peper - een snuifje zout
Bereidingswijze:
Bereiding gehaktballetjes:
- Laat 1 volkoren boterham even weken in een beetje melk.
- Snij de ui in stukjes.
- Maak de look schoon.
- Doe het lamsgehakt, de ui , de geperste look, wat rasp van een citroen, een koffielepel komijn en de boterham allemaal samen in een kom.
- Meng goed.
- Rol er balletjes van.
Bereiding gerecht:
- Kook de Griekse pasta al dente.
- Snij de tomaat in blokjes.
- Halveer de kerstomaatjes.
- Schil de wortel en snij in halve maantjes.
- Ontpit de chilipeper en snij fijn.
- Hak de bladpeterselie fijn.
- Bak de balletjes aan in 1 eetlepel olijfolie.
- Blus met de kippenfond.
- Voeg er de tomaten, de wortelen, de chilipeper en een koffielepel komijn aan toe. Laat even mee stoven.
- Voeg er daarna de gekookte Griekse pasta aan toe.
- Voeg de feta kaas toe. Meng goed.
- Voeg daarna de bladpeterselie toe.
- Breng nog even op smaak met zout en peper. Roer goed.
- Werk af met de rasp van een citroen, wat Parmezaanse kaas en wat kerstomaatjes.
Allergenen:
- gluten