Zoeken

0

Kruidige tabouleh met groentjes

Type gerecht: 
lunch
hoofdgerecht
bijgerecht
Bereidingstijd: 
20 - 30 min
Kcal pp: 
< 750
Aantal personen: 
1
Soort: 
vegetarisch
EQ3valenten: 
4

Ingrediënten:

Groenten & fruit¼ komkommer - 2 wortels - enkele tapatomaatjes - gele paprika - eventueel stuk ramenas of koolrabi - 2 verse of gedroogde abrikozen - sap van 1 citroen - pijpajuintjes - handvol verse basilicum - verse koriander - verse munt (eventueel appelmunt)
Zetmeelbron 60 g couscous
Vetten1 eetlepel olijfolie
Vloeistoffen1/2 liter water
Extra1/2 groentebouillonblokje
Tips: 

Lekker als vegetarisch gerecht of als bijgerecht bij een stukje kip of vis. Extra lekker als het 1 dagje kan trekken.

Menu suggestie: 

glutenvrije bouillon

Bron: 

EQ3 recept

Bereidingswijze: 
  • Was de komkommer en de tomaatjes.
  • Schil de wortel, de ramenas of koolrabi, de gele paprika indien gewenst, verwijder ook de zaden van de paprika.
  • Snij alle groenten in kleine stukjes .
  • Maak de pijpajuintjes en de kruiden schoon. Versnipper deze.
  • Meng de olijfolie en het sap van 1 citroen.
  • Kook een halve liter water.
  • Voeg ½ blokje groenten of ontvette kippenbouillon toe.
  • Giet dit over de couscous tot deze onder staat en laat zwellen voeg indien nodig nog wat extra vocht toe.
  • Meng alle groenten ,de kruiden en de olijf/citroenolie onder de couscous.
  • Het mengen lukt het best met je handen. Laat alles even goed trekken.
Allergenen: 
  • gluten
  • tarwe
Share this on:
Back To Top