Zoeken

0

Rauwe asperges met jonge bladspinazie

Type gerecht: 
lunch
bijgerecht
Bereidingstijd: 
10 - 20 min
Kcal pp: 
< 250
Aantal personen: 
1
Soort: 
vegetarisch
creatief met EQ3 Product
EQ3valenten: 
2

Ingrediënten:

Groenten & fruit2 dikke asperges - handvol jonge bladspinazie - 1/2 mango ( 100g) of perzik of nectarine - limoen - verse tijm- een teentje look
Eiwitten1 eetlepel (10g) zonnebloempitten
Vetten1 eetlepel olie (olijf of mais of noten,...)
Extrapeper - mespunt EQ3 extra lemon
recept met asperges - EQ3 - gezond - afvallen
Rauwe asperges met jonge spinazie
Tips: 

Je kan dejonge bladspinazie ook door rucolasla vervangen.

Menu suggestie: 

Lekker bij gegrilde vis of vlees

Bereidingswijze: 

Limoenvinaigrette:

  • Was de limoen en droog ze goed af.
  • Rasp de limoenschil en pers de limoen uit.
  • Rits de tijmblaadjes af het steeltje.
  • Plet het knoflookteentje. 
  • Meng 1 eetlepel olie, het knoflookteentje, 2 eetlepels limoensap, de geraspte limoenschil, de tijmblaadjes en het mespunt EQ3 extra lemon. 
  • Klop dit goed door.

Voorbereiding salade:

  • Schil de asperges en schil verder met je dunschiller tot fijne aspergelinten.
  • Leg de asperge linten in een lange kom en giet er de limoenvinaigrette over , zet  liefst 15 min in de koelkast.
  • Was de jonge bladspinazie en laat goed uitlekken.
  • Snij de mango in blokjes.
  • Bak de zonnebloempitten in een antibakpan goud bruin.

Afwerking salade:

  • Haal de asperges uit de limoenvinaigrette en knijp ze voorzicht uit.
  • Giet de limoenvinaigrette in een klein kommetje.
  • Meng de bladspinazie met de aspergelinten, de mangoblokjes en de zonnebloempitten.
  • Serveer de salade met de limoenvinaigrette apart.

 

Allergenen: 
  • zonder gluten
Share this on:
Back To Top