Zoeken

0

Asperges à la Flamande

Type gerecht: 
lunch
hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
30 - 40 min
Kcal pp: 
< 750
Aantal personen: 
1
Soort: 
vegetarisch
EQ3valenten: 
5

Ingrediënten:

Groenten & fruit400 g asperges - vers gehakte peterselie
Zetmeelbron140 g vastkokende aardappels
Eiwitten2 eieren
Vetten1 eetlepel olijfolie
Extrapeper en zout
Tips: 

Variatietip: combineer witte en groene asperges

Menu suggestie: 

Soep: heldere bouillon met prei en sojascheuten Nagerecht: 1 bakje frambozen (300 g) Totaal equivalenten: 6

Bron: 

EQ3 recept

Bereidingswijze: 
  • Schil de asperges en de aardappels.
  • Kook of stoom de asperges totdat ze beetgaar zijn.
  • Kook de aardappels. Kook de eieren hard. Verwarm de olie.
  • Pel de eieren. Hak 1 ei fijn en snij het tweede ei middendoor.
  • Meng het geplette ei onder de olie. Voeg de helft van de fijngehakte peterselie toe.
  • Leg op een voorverwarmd bord de asperges, de ei-helften en de aardappels.
  • Kruid met peper en zout.
  • Overgiet de asperges met de saus of serveer de saus apart.
Allergenen: 
  • kippenei
Share this on:
Back To Top