Zoeken

0

Bloemkool-courgettesoep met kokosmelk

Type gerecht: 
lunch
voorgerecht
Bereidingstijd: 
20 - 30 min
Kcal pp: 
< 100
Aantal personen: 
4
Soort: 
vegetarisch
feestrecepten

Ingrediënten:

Groenten & fruit½ bloemkool (300 g) - 1 gele courgette (300 g) -1 sjalot - sap en rasp van 1 limoen - een handje verse bladpeterselie en/of koriander
Vetten1 koffielepel olie,100 ml kokosmelk (of culinaire room (20%))
Extra1 teentje knoflook - 2 à 3 theelepels curry - 1 snuifje chilipoeder - 1 liter groentebouillon of kippenbouillon - grof zeezout,
BLOEMKOOL-COURGETTESOEP MET KOKOSMELK
trio van hapjes
Menu suggestie: 

Combineer met de rode bieten ravioli & venkelsalade met rauwe zalm.

Bron: 

EQ3 recept

Bereidingswijze: 
  • Was de bloemkool en snij in stukken. Hou enkele bloemkoolroosjes apart voor de afwerking.
  • Was de courgette maak enkele slierten courgetti voor de afwerking.
  • Snij de rest van de courgette in stukken.
  • Snipper de sjalot fijn en fruit deze in wat olie. Pers het knoflookteentje hierover uit.
  • Voeg de bloemkool en courgette samen met het curry- en chilipoeder toe. Roerbak gedurende ongeveer 5 minuten.
  • Was de limoen met grof zeezout, rasp de schil en pers de limoen vervolgens uit.
  • Voeg limoenrasp bij de groenten en schenk er 1 liter bouillon bij. Breng aan de kook.
  • Draai het vuur zachter en laat 15 minuten pruttelen tot de groenten zacht genoeg zijn.
  • Mix de soep fijn.
  • Breng op smaak met de kokosmelk en het citroensap. Hou je helemaal niet van kokos? Neem dan wat culinaire room.
  • Schenk in kleine glaasjes en werk af met bloemkoolroosjes en courgetti. De gehakte peterselie of koriander.
Allergenen: 
  • gluten
Share this on:
Back To Top