Soep met vergeten groenten
Type gerecht:
lunch
voorgerecht
Bereidingstijd:
20 - 30 min
Kcal pp:
< 750Aantal personen:
2Soort:
vegetarisch
EQ3valenten:
0.5
Ingrediënten:
Groenten & fruit1 kleine pastinaak (+/- 150 g) - 1 kleine peterseliewortel (+/- 150 g) - 1 sjalotje
Vloeistoffen500 ml groente- of kippenbouillon
Extrakorianderzaad - korianderblaadjes - paprika- en kerriepoeder
Bereidingswijze:
- Maak alle groenten schoon en snij in stukken.
- Doe een beetje water in een pan en voeg pastinaak, peterseliewortel, sjalotje en knoflook toe. Laat even sudderen op een zacht vuurtje.
- Giet de hete bouillon erbij en laat nog ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen.
- Voeg korianderzaad, paprika- en kerriepoeder toe en mix de soep fijn.
- Serveer in een mooie soeptas en werk af met verse korianderblaadjes.
Allergenen:
- gluten