Zoeken

0

Broccolibrood met verse tonijnsalade

Type gerecht: 
lunch
hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
20 - 30 min
Kcal pp: 
< 750
Aantal personen: 
3
Soort: 
vis
EQ3valenten: 
5.5

Ingrediënten:

Groenten & fruit1 broccoli - 1 rode ui - 1 appel - 1 tomaat - een handje rucola
Zetmeelbron100 g havermout
Eiwitten4 eieren - 1 blikje tonijn natuur - 1 eetlepel mayonaise - 2 eetlepels Griekse yoghurt
Extra1 eetlepel Italiaanse kruiden - een snuifje peper - een snuifje zout - een mixer
broccoli brood gezond EQ3
broccoli brood gezond EQ3
Tips: 

Dit recept bevat 3 porties. Je kan dit brood gemakkelijk 3 dagen bewaren in de koelkast.

Menu suggestie: 

Het broccolibrood is ook heerlijk met kruidenkaas en gerookte zalm.

Bron: 

EQ3 recept 

Inspiratie gehaald bij De Gezonde Goesting. 

Bereidingswijze: 

Bereiding broccolibrood: 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  • Snij de broccoli in stukken.
  • Doe de broccoli samen met de havermout in een mixer. Mix tot je fijne korrels hebt. 
  • Doe de gemixte broccoli in een grote kom. Voeg er de eieren en de kruiden aan toe. Roer goed. 
  • Doe het mengsel in een bakplaat met bakpapier. Zorg ervoor dat het overal even dik is. Strijk het mengsel dus goed uit. 
  • Zet de bakplaat voor een half uurtje in de oven. 
  • Verdeel de plaat in 12 stukjes met behulp van een pizzasnijder.  

Bereiding tonijnsalade:  

  • Schil de appel en snij in kleine stukjes.
  • Snij de ui in kleine blokjes. 
  • Prak de tonijn met een vork. 
  • Voeg er de mayonaise en yoghurt aan toe.  
  • Voeg ook de stukjes appel en ui aan toe.  
  • Kruid af met wat Italiaanse kruiden en zout. 

Afwerking: 

Neem een plakje broccolibrood en beleg dit met de tonijnsalade. Doe er een beetje ruccola en een schijfje tomaat bovenop. Neem een tweede plakje broccolibrood en leg het boven op de tomaat zodat je een “broodje” krijgt. 

 

 

Allergenen: 
  • kippenei
  • vis
  • gluten
Share this on:
Back To Top