Zoeken

0

Broccolimousse met sint-jakobsvrucht

Type gerecht: 
voorgerecht
Bereidingstijd: 
10 - 20 min
Kcal pp: 
< 100
Aantal personen: 
2
Soort: 
vis
vlees/gevogelte
feestrecepten

Ingrediënten:

Groenten & fruit100g broccoliroosjes (ong. 1/4 broccoli) - stuk rode puntpaprika - koffielepel bladpeterselie (vers) - een teentje knoflook
Eiwitten1 eetlepel (40g) verse kaas (type St. Moret, Philadelphia of kwark) - sint-jakobsvruchten - 2 plakjes filet de Sax - optioneel: 1 eetlepel garnalen
Vetten1 eetlepel olijfolie
Extrasnuifje peper & zout - een mespunt natriumbicarbonaat (of bakpoeder)
Surf en turf hapjes op bord
Tips: 
  • Gerookte forel is een prima alternatief voor sint-jakobsvruchten.

 

  • Check altijd eerst even de verpakking van de bakpoeder dat je wilt gebruiken. Sommige bakpoeders bevatten namelijk gluten.
Menu suggestie: 

Zoek je een leuke variatie/combinatie met dit recept? Maak er dan en surf en turf hapje van met http://www.equilibre3.be/recepten/broccolivenkelsoep en http://www.equilibre3.be/recepten/avocadomousse-met-scampi.

Bron: 

EQ3 recept 

Bereidingswijze: 
  • Verwarm de oven tot 180°C.
  • Was de broccoliroosjes en de paprika.
  • Blancheer de broccoli ong. 5 minuten. Voeg een mespunt natriumbicarbonaat toe aan het kookwater om de mooie groene kleur te behouden.
  • Mix de broccoliroosjes samen met de verse opgeklopte kaas tot een mousse.
  • Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Leg de plakjes filet de Sax op een bakvel en bak ze krokant in de oven.
  • Snij de paprika in enkele fijne reepjes.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan. Voeg hieraan de fijngesneden knoflook toe en bak de sint-jakobsvruchten 3-4 minuten aan elke zijde.
  • Voeg ook de paprikareepjes toe en laat deze mee bakken in de pan.
  • Dresseer de sint-jakobsvruchten en broccolimousse op het toastje van filet de Sax.
  • Werk af met de paprikareepjes, gesnipperde verse bladpeterselie en eventueel garnalen.
Allergenen: 
  • zonder gluten
  • schaaldieren
  • melkeiwit
  • lactose
Share this on:
Back To Top