Zoeken

0

Broccolivenkelsoep

Type gerecht: 
lunch
voorgerecht
Bereidingstijd: 
20 - 30 min
Kcal pp: 
< 100
Aantal personen: 
2
Soort: 
vlees/gevogelte
feestrecepten

Ingrediënten:

Groenten & fruit3/4 broccoli (of 1 kleine), 1 venkel
Eiwitten2 koffielepels verse kaas (St. Moret, Philadelphia of kwark), 2 plakjes filet de Sax
Vetten1 liter groentebouillon of ontvette kippenbouillon
ExtraSnuifje peper & zout
broccolivenkelsoep
surf en turf op bord
Tips: 
  • Je kan het filet de Sax toastje zowel naast de soep eten als erin verkruimelen.
  • Check altijd eerst de verpakking van de bouillonblokjes. Sommige bouillonblokjes kunnen gluten, selder of soja bevatten.
Menu suggestie: 

Zoek je een leuke variatie/combinatie met dit recept? Maak er dan en surf en turf hapje van in combinatie met  http://www.equilibre3.be/recepten/broccolimousse-met-sint-jakobsvrucht  (zo gebruik je meteen ook rest van je broccoli) en http://www.equilibre3.be/recepten/avocadomousse-met-scampi.

Bron: 

Feesten & Genieten, EQ3, 2017

Bereidingswijze: 
  • Verwarm de oven tot 180°C.
  • Leg de plakjes filet de Sax op een bakvel en bak ze krokant in de oven.
  • Was de broccoli en de venkel.
  • Hou wat groen loof van de venkel apart voor de afwerking.
  • Snij de broccoli en de venkel in stukken.
  • Kook de broccoli en de venkel gaar in de bouillon (ong. 20 min.).
  • Mix tot een soep en voeg indien nodig wat extra water of bouillon toe.
  • Laat even doorkoken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Presenteer de soep en werk af met het groene loof van de venkel, de opgeklopte verse kaas, een broccoliroosje en de versnipperde krokante filet de Sax.
Allergenen: 
  • zonder gluten
  • melkeiwit
  • lactose
Share this on:
Back To Top