Zoeken

0

Kruidige Wortelsoep

Type gerecht: 
lunch
voorgerecht
Bereidingstijd: 
30 - 40 min
Kcal pp: 
< 250
Aantal personen: 
2
Soort: 
vegetarisch

Ingrediënten:

Groenten & fruit1/2 kg wortelen, 1 ui, 1 grote stoofappel, 1/2 rode chilipeper (optioneel), 1 stukje gember (2 cm), 1 takje bladpeterselie
Vetten1 koffielepel boter, 1 eetlepel currypasta (mild)
Vloeistoffen1 liter bereide groentebouillon
Kruidige wortelsoep
Menu suggestie: 
  • Aperitief: Winters groentewoud
  • Voorgerecht: Kruidige wortelsoep
  • Hoofdgerecht: Vis (of kip) met crumble omringd door smakelijk groentetrio 
  • Nagerecht: Semifreddo petit four
Bron: 

EQ3 Feestmenu 2016

Bereidingswijze: 

Kruidige wortelsoep

  • Was alle groenten.
  • Snij de gember en de ui in stukjes. 
  • Zet een kookpot op een matig vuur en smelt de boter
  • Laat de stukken ui en gember enkele minuten fruiten in de hete boter, roer regelmatig.
  • Schil de appel en verwijder het klokhuis.
  • Snij de appel in grove stukken en voeg toe. Goed doorroeren en verder laten garen.
  • Snij de rode chilipeper door in de lengte, verwijder de zaadjes en snij in kleine stukjes.
  • Schil de wortelen, snij in grove stukken en voeg samen met de chilipepers toe.
  • Laat het geheel 5 minuten stoven, roer regelmatig en voeg een deel van de currypasta toe.
  • Schenk de bouillon erbij, plaats het deksel half op de pot en laat de soep
  • 30 minuten pruttelen op een laag vuur.
  • Mix de soep glad met een staafmixer. Als je de soep te dik vindt, voeg dan nog een beetje water toe.
  • Proef de soep en voeg, indien gewenst, meer currypasta toe.
  • Werk af met een takje bladpeterselie.  
Allergenen: 
  • zonder gluten
  • melkeiwit
  • lactose
Share this on:
Back To Top