Zoeken

0

Courgettesoep met kerstomaatjes

Type gerecht: 
lunch
voorgerecht
Bereidingstijd: 
20 - 30 min
Kcal pp: 
< 750
Aantal personen: 
4
Soort: 
vegetarisch
vlees/gevogelte
EQ3valenten: 
0.5

Ingrediënten:

Groenten & fruit1 courgette - 1/2 komkommer - 1 rode ui - kerstomaatjes
Zetmeelbrongezouten broodstengel
Vloeistoffen1,5 liter water
Extra2 à 3 ontvette kippenbouillonblokjes - bladpeterselie
Bron: 

EQ3 recept

Bereidingswijze: 
  • Was de courgette, de komkommer en de kerstomaatjes.
  • Snij enkele reepjes komkommer voor de versiering.
  • Maak de ui schoon en snij in stukken. Snij de komkommer en de courgette in stukken.
  • Breng de ui, de komkommer en de courgette in een kookpan en voeg een flinke scheut water toe.
  • Laat dit afgedekt 5 minuten sudderen.
  • Voeg de rest van het water, de groentebouillonblokjes, thijm en laurier toe.
  • Laat ong. 10 minuten koken.
  • Verwijder het laurier blad en mix de soep fijn.
  • Breng op smaak met peper en voeg fijngesnipperde bladpeterselie toe.
  • Schenk de soep in een voorverwarmd bord en voeg enkele kerstomaatjes toe.
  • Werk af met de broodstengel en de reepjes komkommer.
Allergenen: 
  • gluten
  • tarwe
Share this on:
Back To Top