Zoeken

0

Gebakken sla

Type gerecht: 
bijgerecht
Bereidingstijd: 
< 10 min
Kcal pp: 
< 100
Aantal personen: 
2
Soort: 
vegetarisch
EQ3valenten: 
1

Ingrediënten:

Groenten & fruit3 à 4 Romeinse slakropjes of slaharten, 1/2 limoen
Vetten1 eetlepel maisolie, 1 eetlepel zonnebloempitten
Extrapeper uit de molen
Tips: 

Maak je dit klaar voor meerdere personen, varieer dan je types slakropjes vb  romeinse sla met rode kropjes sla of een kleine krop ijsbergsla,...

Menu suggestie: 

Lekker bij een stukje kip of vis.

Bereidingswijze: 
  • Was de slakropjes en dep droog.
  • Snij de kropjes  in 2 helften.
  • Verhit in een antikleefpan 1 eetlepel olie
  • Leg hierin de halve  limoen en laat even doorwarmen.
  • Prik met een vork in de halve limoen en bestrijk de panbodem met de warme limoen.
  • Leg de halve sla kropjes met hun snijvlak in de pan.
  • Bak de sla kort aan.
  • Voeg 1 eetlepel zonnebloempitten toe en bak deze mee in de pan
  • Kruid de slakropjes met peper uit de molen.
  • Presenteer op een bord,
  • Besprenkel de kropjes met enkele druppels warme limoen.
  • Bestrooi met de zonnebloempitten.

Smakelijk!

Share this on:
Back To Top