Zoeken

0

Geroosterde pompoenpuree

Bereidingstijd: 
30 - 40 min
Kcal pp: 
< 750
Aantal personen: 
2
Soort: 
vegetarisch
EQ3valenten: 
1.5

Ingrediënten:

Groenten & fruit 500 g pompoen in stukken - 1 teentje look - 2 koffielepels citroensap - 2 eetlepels verse versnipperde oregano - een handje verse bladpeterselie
Vetten 1 eetlepel olijfolie
Vloeistoffen enkele eetlepels groentebouillon
Extrapeper en nootmuskaat volgens smaak
Tips: 

Lekker als bijgerecht bij een stukje kip of vis. Extra lekker als het 1 dagje kan trekken.

Je kan ook gebruik maken van glutenvrije bouillon.

Menu suggestie: 

Ovenschoteltje van vis

Bron: 

EQ3 recept

Bereidingswijze: 
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de pompoenstukken in een plastic zakje (bv. afsluitbaar diepvrieszakje) en giet er 1 eetlepel olie bij. Goed schudden.
  • Haal de pompoen uit de zak en breng deze over in een ovenschaal. Kruid met peper.
  • Gaar de pompoen in de oven tot het vruchtvlees zacht is en licht geroosterd (+/- 20 à 30 minuten).
  • Snipper ondertussen de bladpeterselie en meng met oregano, looksnippers en citroensap in een kom en kruid met peper en muskaatnoot.
  • Haal de pompoen uit de oven en prak te pompoen tot puree.
  • Voeg indien nodig een beetje groentebouillon toe.
  • Schep het verse kruidenmengsel door de puree.
  • Serveer warm
Allergenen: 
  • gluten
Share this on:
Back To Top