Zoeken

0

Groentenlasagne

Type gerecht: 
hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
> 50 min
Kcal pp: 
< 500
Aantal personen: 
1
Soort: 
vegetarisch

Ingrediënten:

Groenten & fruit1 klein blik tomaten -1 ui - 1 kleine courgette - 1 kleine aubergine
Zetmeelbron60 g lasagnebladen (ongekookt)
Eiwitten30 g gemalen parmezaankaas
Vetten1 el olijfolie
Extra1 laurierblaadje - 1 paar basilicumblaadje -1 teentje knoflook - peper en zout (volgens smaak)
EQ3 Veggie Lasagne
Tips: 

1/ Je mag geen gluten eten? Geen probleem, neem dan glutenvrije lasagnebladen. 
2/ In Parmesaan zit 0g lactose. 
3/ Leg de lasagnebladen vooraf even tussen 2 vochtige schone keukenhanddoeken. 

 

Menu suggestie: 

Soep: vetarme komkommersoep
Nagerecht: carpaccio van verse ananas (200g) 

 

Bron: 

EQ3 recepten

Bereidingswijze: 
  • Verwarm de olijfolie.
  • Stoof de fijngesnipperde ui.
  • Voeg de gepelde tomaten toe en laat ½ uur stoven.
  • Breng op smaak met peper, zout, knoflook, laurier en basilicum.
  • Pureer de saus.
  • Was de courgette en de aubergine, snij in plakjes van 3 à 4mm.
  • Blancheer in kokend water.
  • Leg afwisselend een laag van volgende ingrediënten tomatensaus, courgettes, tomatensaus, lasagnebladen, tomatensaus, aubergine, tomatensaus, lasagnebladen en afsluiten met tomatensaus en parmezaan.
  • Dek de schotel af met aluminiumfolie.
  • Zet gedurende 20 tot 25 min in een voorverwarmde oven op 180°.
Allergenen: 
  • gluten
  • tarwe
  • melkeiwit
  • lactose
Share this on:
Back To Top