Zoeken

0

Pastinaakpuree met zalm en gebrande prei

Type gerecht: 
hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
20 - 30 min
Aantal personen: 
1
Soort: 
vis
EQ3valenten: 
6

Ingrediënten:

Groenten & fruit200 g pastinaak - 1 stengel prei
Zetmeelbron2 à 3 kleine aardappelen (140 g)
Eiwitten120 g verse zalm - een scheutje melk
Vetten2 eetlepels olijfolie
Extraeen snuifje peper - een snuifje zout - een snuifje nootmuskaat - 1/4 blokje groentebouillon
Tips: 

Indien u glutenvrij moet eten, checkt u best het etiket van de groentebouillon. 

Bron: 

EQ3 recept 

Bereidingswijze: 
  • Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukjes.
  • Schil de pastinaak en snij in stukjes die ongeveer even groot zijn als de stukjes aardappel.
  • Neem een pot en kook hierin de aardappelen en de pastinaak tot ze gaar zijn.
  • Was de prei goed. Snij de prei overlangs in 2.
  • Bak de prei aan in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Blus met wat groentebouillon. Laat de prei gaar worden.
  • Bak de zalm. Kruid de zalm met wat peper.
  • Giet de aardappelen en de pastinaak af. Stamp ze tot een gladde puree. Je kan er een scheutje melk bij doen om het wat smeuïger te maken.
  • Serveer op een mooi bord en werk eventueel af met wat verse kruiden.
Allergenen: 
  • gluten
Share this on:
Back To Top