Pastinaakpuree met zalm en gebrande prei
Type gerecht:
hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20 - 30 min
Aantal personen:
1Soort:
vis
EQ3valenten:
6
Ingrediënten:
Groenten & fruit200 g pastinaak - 1 stengel prei
Zetmeelbron2 à 3 kleine aardappelen (140 g)
Eiwitten120 g verse zalm - een scheutje melk
Vetten2 eetlepels olijfolie
Extraeen snuifje peper - een snuifje zout - een snuifje nootmuskaat - 1/4 blokje groentebouillon

Tips:
Indien u glutenvrij moet eten, checkt u best het etiket van de groentebouillon.
Bron:
EQ3 recept
Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukjes.
- Schil de pastinaak en snij in stukjes die ongeveer even groot zijn als de stukjes aardappel.
- Neem een pot en kook hierin de aardappelen en de pastinaak tot ze gaar zijn.
- Was de prei goed. Snij de prei overlangs in 2.
- Bak de prei aan in wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Blus met wat groentebouillon. Laat de prei gaar worden.
- Bak de zalm. Kruid de zalm met wat peper.
- Giet de aardappelen en de pastinaak af. Stamp ze tot een gladde puree. Je kan er een scheutje melk bij doen om het wat smeuïger te maken.
- Serveer op een mooi bord en werk eventueel af met wat verse kruiden.
Allergenen:
- gluten