Zoeken

0

Portobello met spinazie

Type gerecht: 
hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
30 - 40 min
Kcal pp: 
< 750
Aantal personen: 
1
Soort: 
vegetarisch
EQ3valenten: 
6

Ingrediënten:

Groenten & fruit2 à 3 portobello's - 1/2 ui - 100 g diepvries spinazie
Zetmeelbron2 à 3 aardappelen (140 g)
Eiwitten2 eetlepels ricotta - 1 eetlepel Parmezaanse schilfers
Vetten2 eetlepels olijfolie
Extraeen snuifje zout - een snuifje rozemarijn - een snuifje peper
recept - portobello met spinazie
Bron: 

EQ3 recept 

Bereidingswijze: 
  • Ontdooi de diepvries spinazie.
  • Verwarm de oven op 180 °C.
  • Snij de ui in ringen.
  • Was de aardappelen goed. Snij de aardappelen in kleine partjes. Plaats ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie, zout en rozemarijn.
  • Haal het binnenste uit de portobello met behulp van een lepeltje.
  • Besmeer de binnen en de buitenkant van de portobello met wat olijfolie.
  • Strooi een beetje zout en peper op de portobello. Prik daarna enkele gaatjes in de bovenkant van de portobello.
  • Zet de portobello’s met de bovenkant naar boven op een ovenrooster. Plaats ze in de oven totdat het vocht uit de portobello is vrijgekomen. Dit gebeurt ongeveer na 5 min.
  • Zet daarna de aardappelen in de oven voor ongeveer 25 min.
  • Neem de ontdooide diepvries spinazie. Voeg hierbij de ricotta. Kruid af met wat peper en nootmuskaat. Meng goed.
  • Haal de portobello’s uit de oven. Dep ze goed droog.
  • Vul ze met het spinazie-ricotta mengsel en stukjes ui.
  • Zet ze nog even in de oven onder grill totdat de kaas gesmolten is.
  • Werk de portobello af met wat verse Parmezaanse schilfers.
Allergenen: 
  • zonder gluten
Share this on:
Back To Top