Portobello met spinazie
Type gerecht:
hoofdgerecht
Bereidingstijd:
30 - 40 min
Kcal pp:
< 750Aantal personen:
1Soort:
vegetarisch
EQ3valenten:
6
Ingrediënten:
Groenten & fruit2 à 3 portobello's - 1/2 ui - 100 g diepvries spinazie
Zetmeelbron2 à 3 aardappelen (140 g)
Eiwitten2 eetlepels ricotta - 1 eetlepel Parmezaanse schilfers
Vetten2 eetlepels olijfolie
Extraeen snuifje zout - een snuifje rozemarijn - een snuifje peper
Bereidingswijze:
- Ontdooi de diepvries spinazie.
- Verwarm de oven op 180 °C.
- Snij de ui in ringen.
- Was de aardappelen goed. Snij de aardappelen in kleine partjes. Plaats ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie, zout en rozemarijn.
- Haal het binnenste uit de portobello met behulp van een lepeltje.
- Besmeer de binnen en de buitenkant van de portobello met wat olijfolie.
- Strooi een beetje zout en peper op de portobello. Prik daarna enkele gaatjes in de bovenkant van de portobello.
- Zet de portobello’s met de bovenkant naar boven op een ovenrooster. Plaats ze in de oven totdat het vocht uit de portobello is vrijgekomen. Dit gebeurt ongeveer na 5 min.
- Zet daarna de aardappelen in de oven voor ongeveer 25 min.
- Neem de ontdooide diepvries spinazie. Voeg hierbij de ricotta. Kruid af met wat peper en nootmuskaat. Meng goed.
- Haal de portobello’s uit de oven. Dep ze goed droog.
- Vul ze met het spinazie-ricotta mengsel en stukjes ui.
- Zet ze nog even in de oven onder grill totdat de kaas gesmolten is.
- Werk de portobello af met wat verse Parmezaanse schilfers.
Allergenen:
- zonder gluten