Zoeken

Waterkerssalade met een fruitige toets

Type gerecht: 
hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
10 - 20 min
Kcal pp: 
< 750
Aantal personen: 
1
Soort: 
vegetarisch
EQ3valenten: 
5

Ingrediënten:

Groenten & fruit1 limoen - 1 citroen - 1 sinaasappel - 1 teentje knoflook - 1 kommetje waterkers - 8 frambozen - 1 eetlepel granaatappelpitjes - 1/4 Galia meloen
Eiwitten8 mini bolletjes mozzarella - 1 eetlepel gezouten cashew noten
Vettenolijfolie
Extra2 takjes verse tijm - 2 eetlepels honing - een snuifje peper en zout - 1/2 eetlepel kappertjes
Bron: 

EQ3 recept

Inspiratie gehaald bij Seppe Nobels.

Bereidingswijze: 

Bereiding vinaigrette: 

  • Maak de look schoon. Snij in kleine stukjes.
  • Rasp de schil van de limoen, de citroen en de appelsien.
  • Pers het fruit.
  • Doe het sap van het fruit samen met de zeste in een blender.
  • Voeg evenveel olie als sap toe.
  • Rits de tijm van de takken en doe de blaadjes bij de vinaigrette. 
  • Voeg de honing en de look toe.
  • Mix de vinaigrette.
  • Breng op smaak met wat peper en zout.

Bereiding salade:

  • Was de waterkers goed en laat uitlekken.
  • Schil de meloen. 
  • Kerf bolletjes uit de meloen. Dit kan je doen met behulp van een pommes parisiennes. 
  • Neem een kom. Doe er de waterkers, de bolletjes mozzarella, de frambozen, de kappertjes, de bolletjes meloen en de cashew noten in. 
  • Werk af met wat granaatappelpitjes en de vinaigrette. 

 

Allergenen: 
  • zonder gluten
  • noten