Zoeken

0

Salade met sperzieboontjes en gerookte zalm

Type gerecht: 
lunch
hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
10 - 20 min
Kcal pp: 
< 500
Aantal personen: 
1
Soort: 
vis
EQ3valenten: 
4

Ingrediënten:

Groenten & fruithandvol gemengde sla (rucola/veldsla) - 200g sperzieboontjes - 1 tomaat - handvol radijsjes - 50g frambozen ( vers of diepvries)
Eiwitten70g gerookte zalm
Vetten3 eetlepels olijfolie
Calorierijk1 koffielepel honing
Extra1 eetlepel witte wijnazijn - 1 eetlepel mosterd - 1 koffielepel honing - een snuifje peper - een snuifje zout
Bereidingswijze: 

SALADE 

  • Kook de boontjes beetgaar in licht gezouten water
  • Snij de rode ui en de radijsjes in zeer fijne ringen.
  • Snij de tomaat in schijfjes.
  • Snij de zalm in reepjes. 
  • Schik de sla losjes op een bord en leg de kwartjes erop. 
  • Schik de boontjes op de sla, daarna de zalm en tot slot de uiringen. 

DRESSING

  • Meng de mosterd en azijn in een apart kommetje. 
  • Voeg de olijfolie al roerend erbij en kruid met zout en peper (volgens smaak). 
  • Meng extra goed. 
  • Voeg de frambozen en honing erbij en mix het geheel.
  • Neem 1 eetlepel van deze dressing voor je salade. 
Allergenen: 
  • zonder gluten
  • vis
  • mosterd
Share this on:
Back To Top