Zoeken

0

Currystoofpotje met volkorenrijst

Type gerecht: 
hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
40 - 50 min.
Kcal pp: 
< 750
Aantal personen: 
1
Soort: 
vegetarisch
EQ3valenten: 
6

Ingrediënten:

Groenten & fruit200 g bloemkool - 1/2 ui - 5 à 6 champignons - 1 tomaat - 1 kleine wortel - 15 peultjes
Zetmeelbron65 g ongekookte volkorenrijst
Eiwitten200 ml half volle melk
Vetten1 eetlepel olijfolie
Extra1 eetlepel currypoeder - 1 koffielepel tomatenconcentraat - 1 eetlepel honing - snuifje peper en zout
curry stoofpotje met volkoren rijst - recept - eq3
Tips: 
  • Met de overschot van de bloemkool, kan je bloemkoolcouscous maken. Je kan deze perfect invriezen. 
  • Indien u veganistisch bent, kan u de halfvolle melk vervangen door een plantaardig alternatief (bijvoorbeeld: sojamelk).
Bron: 

EQ3 recept 

Bereidingswijze: 
  • Snij de bloemkool in roosjes.  
  • Snij de ui, de champignons en tomaten in kleine blokjes. 
  • Schil de wortelen en snij in kleine stukjes. 
  • Stoof de ui aan in wat olijfolie.
  • Kruid de ui met de currypoeder en bak deze even. 
  • Voeg een eetlepel honing toe.
  • Doe de melk bij de ui en roer goed. 
  • Voeg de tomaten en de tomatenconcentraat toe. 
  • Breng op smaak met wat peper en zout.  
  • Laat nog 15 minuten sudderen op een laag vuurtje. Roer regelmatig. 
  • Doe na 15 min de rest van de groenten erbij en laat nog eens 15 minuten sudderen tot alles gaar is. 
  • Zet een kookpot met warm water op het vuur.  
  • Voeg de volkoren rijst aan het water toe wanneer het water kookt. 
  • Serveer in een mooi diep bord. Werk eventueel af met wat verse kruiden.

 

Allergenen: 
  • zonder gluten
Share this on:
Back To Top