Zoeken

0

Italiaanse vispakketjes

Type gerecht: 
hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
40 - 50 min
Kcal pp: 
< 750
Aantal personen: 
1
Soort: 
vis
EQ3valenten: 
5

Ingrediënten:

Groenten & fruit2 sjalotjes - 1 eetlepel citroensap - 300 g princessenboontjes - 1/2 teentje knoflook
Zetmeelbron200 g aardappel
Eiwitten140 g witte vis
Vetten1 eetlepel olijfolie - 6 zwarte olijven - 2 zongedroogde tomaatjes
Extra1 koffielepel kappertjes - paprikapoeder - peper - aluminiumfolie of ovenpapier
Menu suggestie: 

Soep: vetarme tomatensoep Nagerecht: 300g watermeloen (1 equi). Totaal equivalenten: 6

Bron: 

EQ3 recept

Bereidingswijze: 
  • Snij de sjalotjes in fijne ringen.
  • Ontpit de olijven en snij in fijne plakjes.
  • Leg het stuk vis in het midden van een groot vel aluminiumfolie of ovenpapier, kruid met peper.
  • Verdeel 1 sjalotje, de kappertjes, de zongedroogde tomaatjes, de olijven en de knoflook over de vis.
  • Besprenkel met citroensap en bestrooi met paprikapoeder.
  • Vouw de pakketjes hermetisch dicht. Leg de vispakketjes op een middelmatig hete barbecue en rooster ze 8 à 10 minuten. Of: 15 à 20 min in de voorverwarmde oven op 200°C.
  • Blancheer de boontjes.
  • Fruit de rest van de sjalot in 1 koffielepel olijfolie.
  • Laat de boontjes verder gaar sudderen bij de sjalot, voeg eventueel wat water toe.
  • Serveer de vis met de boontjes en gekookte aardappels.
Allergenen: 
  • zonder gluten
  • vis
Share this on:
Back To Top