Zoeken

Kabeljauw in de oven

Type gerecht: 
hoofdgerecht
Bereidingstijd: 
30 - 40 min
Kcal pp: 
< 750
Aantal personen: 
1
Soort: 
vis
EQ3valenten: 
5

Ingrediënten:

Groenten & fruit 500 g verse spinazie - 1 groene peper - 1 tomaat
Zetmeelbron280 g aardappels
Eiwitten100 g kabeljauw -15 g geraspte kaas
Vetten50 g verse ansjovis in olie
Extrapeper en muskaatnoot - aluminiumfolie
Menu suggestie: 

Soep: witloofsoep Nagerecht: 1 pruim en 1 appel (1 equi). Totaal equivalenten: 6

Bron: 

EQ3 recept

Bereidingswijze: 
  • Verwarm je oven voor tot 180°.
  • Schil de aardappels en kook ze beetgaar.
  • Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snij in blokjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de groene peper, schil indien gewenst en snij in dunne reepjes.
  • Snij of prak de ansjovis in de olie fijn.
  • Verhit een wokpan, laat hierin de ansjovisolie even smelten, voeg de peperreepjes toe en wok de spinazie.
  • Laat de spinazie uitlekken en vang het vocht op. Leg op een aluminiumvel, de spinazie, de vis en de tomatenblokjes.
  • Kruid met peper en muskaatnoot.
  • Giet het spinazievocht erover.
  • Strooi de kaas over de tomatenblokjes.
  • Vouw het pakje hermetisch dicht.
  • Plaats in de voorwarmde oven op 180°C gedurende 20 min.
  • Dien op met de gekookte aardappels.
Allergenen: 
  • vis
  • melkeiwit
  • lactose