Zoeken

0

Knapperige bloemkool met botersaus

Type gerecht: 
bijgerecht
Bereidingstijd: 
10 - 20 min
Kcal pp: 
< 250
Aantal personen: 
1
Soort: 
vegetarisch
EQ3valenten: 
2

Ingrediënten:

Groenten & fruitmini bloemkool of 200 g bloemkool - bosuitjes - rode ui
Vetten20 g boter
Extrasaffraandraadjes - gember
Menu suggestie: 

Heerlijk bij een stukje gegrilde zalm en een al dente gekookt aardappeltje

Bron: 

Geïnspireerd door Seppe Nobels

Bereidingswijze: 
  • Was de bloemkool en verdeel in roosjes, verwijder te harde stukken.
  • Breng water aan de kook en voeg de saffraandraadjes en de bloemkoolroosjes toe.
  • Kook de bloemkoolroosjes gedurende 2 tot 4 minuten ( afhankelijk van de grootte van de roosjes, ze moeten nog echt knapperig blijven)
  • Maak de rode ui schoon en snij in dunne ringen
  • Snij de bosuitjes in schuine schijfjes.
  • Rasp de gember;
  • Laat de boter in een pannetje smelten, voeg  de geraspte gember , de rode ui en de bosuitjes toe.
  • Schik de bloemkoolroosjes op een bord en overgiet met de botersaus.
Allergenen: 
  • zonder gluten
  • melkeiwit
  • lactose
Share this on:
Back To Top